Ortağı olan kız kardeşi Ayşe Koç Saraç ile bu sektörde yıllarının geçtiğini ve her yıl yeni insanları tanımanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, “En mutlu günlerinde yanlarında olmuş oluyoruz. Biz olmasak da elbisemiz ya da gelinliğimiz oluyor” dedi. Müşteri memnuniyetinin birinci sınıf olduğunu ifade eden Güner, “öz eleştiri de yeri geldiğinde yapıyoruz” diye ekledi.

2023 GELİNLİK MODASINI ANLATTI

Bu seneki gelinlik modasını anlatan Güner şu ifadeleri kullandı, “Gelinlikte bu sene simli detay sade olan sade giyiyor. Tok kumaştan saten veya abraham satenden olan gelinlikler moda ama ben buradan öyle sipariş alıyor muyum? Almıyorum ama normal gelinliklerde kol detayı çok modaya çıktı eskiden danteldi şimdi sim baskıya döndü. Bu da dantel Avrupa’dan geldiği için fiyatları uçurduğundan kaynaklanıyor. Gelinliklerin çoğu sim baskı mesela diyelim ki balık modeli ben şu anda 30’a getirttiremem dantel ihraç edildiği için. Bizi arıyorlar diyorlar ki “abla bu modelden yaptıracaksan hemen yaptır haftaya fiyat değişecek” Böyle bir şeyin olması da bir esnaf için çok kötü bir şey, alıcı içinde kötü. Mesela üç gün önce geliyorsun bu fiyat diyorum üç gün sonra farklı fiyat vermek bizim mizacımıza ters ama demekte zorundasın ya da elimizde gelinlik olunca sorun olmuyor. Özel getirttiriyorsam aynı fiyattan getirtiyorum.”

Bu sene gelinliklerde kol tasarımının çok moda olduğunu söyleyen Güner, “Ufak tefek tadilatlarını yapıyoruz aynı şekilde gelinliklerde aynı biz tadilatla dönüşüme eskiyi yeniye çeviriyoruz. Mesela bu sene gelinliklerde kol tasarımı çok moda. Biz de çok taktık kendimiz hazırladık. Eski bir modeli bu senenin modeli gibi verdik hem o memnun kaldı hem de ben. Sabit kalmıyoruz. Zaten aynı zamanda dikiş öğretmeniyim. Kız kardeşimde o bölüm mezunu değil ama onun bakış açısı da farklıdır. Benim eksiğimi o görüyor onunkini ben görüyorum. Birbirimizi çok öz eleştiri yaparız. Yeri gelir eksiklerimizi o bana söyler ben ona söylerim. Bu şekilde insan kendini geliştiriyor. Gençlere ben soruyorum bu elbise gider mi? Üniversite de okuyan öğrencilerimiz burada çıraklıktan bana yardımcı oluyorlar. Takım olarak çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

2023 BİNDALLI MODASINI ANLATTI

Bu seneki bindallı modasını anlatan Güner şu ifadeleri kullandı, “Bindallı da kadifeler yine rövanşta, Hint modeller, Hürrem modeller. Renklerde de; lacivert çok gidiyor kırmızı yine ana renk bordoya yakın, bizde taleplerde %90 lacivertle, kırmızı ve petrol daha çok oluyor.”

Eğitim-Öğretimdeki Sorunları Ele Alınacak Eğitim-Öğretimdeki Sorunları Ele Alınacak

“MÜŞTERİNİN TALEBİNE GÖRE GETİRECEĞİZ.”

Güner, “Eskiden beri aslında ben normalde hazır giyimde büyük bedenciydim. Onun talepleri olduğu için abiyede büyük bedende fena değiliz. Hem kayınvalideye hem de gençlerimize göre de getirdik. Şimdi biraz daha tesettüre de girdik. Nişan çok soruluyordu. Tesettürde ağır nişana girdik. Normalde vardı ama çok fazla da giremiyorsunuz tabi. Tesettürde nişanlarda hem kira düşünüyoruz hem de satış hangisi daha talep görür onu deniyoruz. Bir firmayla anlaştık müşterinin talebine göre getireceğiz.”

Ayla ALKAN

Editör: Haber Masası