Anjiyo ünitesi kapalı olan Artvin’de insan canı çok mu ucuz? Anjiyo ünitesi kapalı olan Artvin’de insan canı çok mu ucuz?

Nikah Memuru Erkan Öztürk, “Bunların 120 tanesi nikah salonlarında yapıldı. Geriye kalanı da belediyenin nikah salonunda yapıldı. 12 tane yabancı evlilik nikahı yaptık. Bunların içinde yabancı kadınlar ile evli olanlar da var yabancı erkeklerle evli olanlar da var.” dedi.

“Aile cüzdanı artışı belli oldu”

Nikah ücretleri hakkında, “2023 yılında nikah ücretleri 2195 lira idi. Bunun 445 lirası maliyeye yatıyor diğeri belediyeye yatıyor. Düğün salonlarında kıyılan nikah ücreti de 2903 lira idi. Salona gittiğimizde mesai saati dışı olduğu için bin küsür lirasını belediye gelir olarak kaydediyordu. Bu seneki artışlar henüz belli değil. Aile cüzdanı artışı belli oldu. 445 liradan 705 liraya çıktı.” şeklinde konuştu.

Evlenen çiftlerin yaş aralıklarının genellikle 25 ile 30 yaş arasında olduğunun bilgisini veren Öztürk, yıl içerisinde kıydığı nikahları aylara bölerek gözlemlerini anlattı:

“Ocak, Şubat aylarında yaşlılar ve tayin işleri olanlar evleniyor. Mart ayından ekim ayına kadar olanlar normal evliliklerdir. Eylül Ekimde yine tayin işleri dolayısıyla evlenenler oluyor. Kasım, Aralık aylarında ise çoğunlukla yaşlılar ve yabancılar evleniyor. Genelde bu şekilde oluyor.”

Ayşe ÖZDER

Editör: AYŞE ÖZDER