Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Küçükköy köyünde yaşayan 5 yaşındaki Bensu Demir, babasının kurdurduğu fotokapanla, yaban hayatını evinin yakınlarında görüntüleme fırsatı buldu.

Köyün etrafındaki ormanlık alanlarda hangi hayvanların olduğunu uzun süredir merak eden küçük Bensu, babası Osman Demir’e bu merakını açtı. "Hayvanları zarar vermeden, onları korkutmadan nasıl görebilirim?" sorusuna karşılık, babası doğa gözlemcilerinin sıkça kullandığı bir fotokapan cihazı edindi.5 yaşındaki Bensu, fotokapanla yaban hayatını görüntülüyor

Kurulumun ardından cihazdan gelen görüntüler büyük bir heyecanla incelendi. Bir ayı, birden çok yaban domuzu, ürkek adımlarla ilerleyen karaca ve gecenin sessizliğinde dolaşan çakal, Bensu’nun köyün çevresindeki doğada yaşayan canlılarla tanışmasını sağladı.

Tarihi Kentler Birliğine Üye Olundu
Tarihi Kentler Birliğine Üye Olundu
İçeriği Görüntüle

Minik kaşif, daha önce yalnızca kitaplarda ve televizyonda gördüğü hayvanların aslında çok yakında bulunduğunu öğrenmiş oldu.

Bensu Demir, "Ben babamla hayvan belgesellerini izlemeyi çok seviyorum. Bunun için babama fotokapan aldırdım. Babamla birlikte fotokapanı ormana kurduk. Daha sonra görüntüleri izledik. Foto kapanımıza bir sürü hayvan yakalanmıştı. Köyümüzdeki bu hayvanları izlemek benim için çok keyifliydi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA