Artvin’de TOKİ konutları şantiyesinde çalışan işçiler, yaklaşık 4-5 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde eylem gerçekleştirdi.

Asgari ücretlerini ve diğer hak edişlerini alamadıklarını ifade eden işçiler, sabah saatlerinde TOKİ inşaat alanının girişini araçlarıyla kapatarak seslerini duyurmaya çalıştı.

İşçiler, uzun süredir maaşlarının ödenmediğini ve sürekli oyalandıklarını belirterek, “5-6 aydır Artvin TOKİ konutlarında çalışıyoruz. Ne asgari ücretlerimiz yattı ne de diğer şekil paramızı alabildik. Günden güne aktarıyorlar bizi. Bugün 1 Mayıs, en doğal hakkımız olan emeğimizin karşılığını almak için TOKİ’nin girişini kapattık” şeklinde konuştu.

Eylemin ardından yetkililerin durumu polise bildirmesi üzerine, şantiye alanına güvenlik güçleri sevk edildi. Polis ekipleri, işçilere araçlarını yoldan çekmeleri yönünde uyarılarda bulunarak aksi takdirde müdahale edeceklerini ifade etti.

Öte yandan, gelen tepkiler üzerine yetkililer ile işçi temsilcilerinin katıldığı bir toplantının şu anda devam ettiği öğrenildi.

CHP Artvin’de Üye Listeleri Askıya Çıktı
CHP Artvin’de Üye Listeleri Askıya Çıktı
İçeriği Görüntüle

İşçiler, görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmazsa eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.

-2

Muhabir: AYŞE ÖZDER