Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ilde etkili olan depremler nedeniyle, Artvin'den bölgeye gönderilen ekipve iş makinelerinin sayısı her geçen gün artıyor.

Depremin il saatlerinden bugüne kadar Artvin’den bölgeye Artvin'den 104 yardım tırı, 774 personel ve 213 araç, deprem bölgesine ulaştırıldı.

Bölgeye sevk edilen personelin bir kısmı kamu çalışanlarından oluşurken bir kısmı da gönüllü vatandaşlardan oluşuyor.

İlimizden bölgeye giden gönüllüler, başta arama kurtarma olmak üzere, sağlık hizmetleri, barınma beslenme gibi alanlarda çalışarak hem can kurtarıyor hem de depremzedelerin yaralarını sarıyor.

Vali Yılmaz Doruk yaptığı açıklamada, AFAD koordinasyonunda resmi kurumlar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katkılarıyla hazırlanan yardım, araç ve personel kafilesinin asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesine ulaştığı kaydetti.

Doruk, “Artvin halkının yardım kampanyalarına desteği her geçen gün çığ gibi büyüyor. Vatandaşlarımız ülkemizin yaşadığı bu asrın felaketinde depremzedeleri ve devletimizi yalnız bırakmıyor. Valiliğimizin öncülüğünde il afet müdürlüğü koordinasyonunda depremin ilk gününden beri bölgeye çok sayıda yardım malzemesi v e iş makinesi sevk ettik. Buradaki en büyük destekçimiz Artvin halkı oldu. Afet bölgesine gidemeyen vatandaşlarımızın yüreği tüm Türkiye’nin olduğu gibi orada atıyor. Kimi vatandaşlarımız ekmeğini, kimi suyunu, kimi yakacak odununu kimi cebindeki parasını gönderdi. Devlet millet el ele bu felaketin de üstesinden geleceğiz” dedi.

Artvin'den deprem bölgesine bugüne kadar kamu çalışanları ve gönüllü sivillerden oluşan 774 personel gönderildiğini kaydeden Doruk, başta arama kurtarma faaliyetleri ve sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere 213 araç ve iş makinesi, 2 itfaiye, 3 UMKE ve 26 ambulansında bölgede hizmet verdiğini söyledi.

Doruk, 104 yardım tırının da Artvin'den deprem bölgesine gönderildiğini de sözlerine ekledi.

Hatice Diler

Muhabir: TE Bilisim