Artvin Valiliği ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Bak, özellikle ilçelerde gençlerin spor yapabileceği tesislerin artırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi.
İlçelerde Spor Tesisleri İncelendi
Bakan Bak, Artvin programı kapsamında kent genelinde devam eden spor yatırımlarını yakından takip ettiklerini belirterek özellikle Arhavi ilçesinde yapımı tamamlanan kapalı futbol sahası ve kapalı tenis kortunu ziyaret ettiklerini ifade etti. Ayrıca ilçeye yarı olimpik yüzme havuzu kazandırılması için çalışmaların başlatılacağını açıkladı.
Artvin merkezde 2050 kişilik öğrenci yurdunun tamamlanarak hizmete açıldığını söyleyen Bakan Bak, gençlerin barınma ihtiyacının karşılanmasının da önemli bir yatırım olduğunu vurguladı.
Hopa Stadı Genişletiliyor
Hopa ilçesinde bulunan stadın kapasitesinin artırılması için çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Bak, stadın kapasitesinin yaklaşık 6 bin 700 kişiye çıkarılacağını söyledi. Çalışmaların yeni sezona yetiştirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Bak, bölgedeki spor altyapısının güçlendirilmesi için yatırımların devam edeceğini kaydetti.
Yeni Spor Tesisleri Gündemde
Kemalpaşa’da kapalı spor salonunun tamamlandığını belirten Bakan Bak, ilçeye yeni bir futbol sahası yapılmasının planlandığını dile getirdi. Bunun yanı sıra Borçka, Şavşat, Ardanuç ve Murgul ilçelerinde de çeşitli spor tesisleri ve gençlik merkezi taleplerinin gündemde olduğunu söyledi.
“Sporun Birleştirici Gücüne İnanıyoruz”
Gençlerin spora yönelmesinin önemine dikkat çeken Bakan Bak, sporun kötü alışkanlıklarla mücadelede önemli bir rol oynadığını vurguladı.
Bak, “Gençlerimizin sporu sevdiğini görüyoruz. Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz. Bağımlılıkla mücadelede de sporun gücünü biliyoruz. Bu nedenle tesis yatırımlarına devam ediyoruz. Yapılan yatırımlarla birlikte spordaki başarılarımızın da artacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.






