Artvin’de Bakırcılar Çarşısı oluşturmak istediklerini ifade eden Koçak, “Gaziantep El İşlemeciliği adı altında başladık fakat Artvin’e özgü bir şeyler de yapacağız. Bakır fabrikası olan ilimizde bu değerlendirmelerle maddi açıdan da kazanç sağlayacak, sanat açısından da ölmeye yüz tutmuş ama yeniden canlanacak bir noktaya getireceğiz. Kalay ölmüş bir sanat ama onu da yapacağız.” dedi.
Geçmişte en çok kullanılan mutfak eşyalarından olan bakır tencere, bakır tepsi, bakır tava gibi birçok bakır ürünü kursa getirerek işleyen ve yenileyen öğrenciler; bakır işlemekten keyif aldıklarını ve yaparken stres attıklarını aktardı.
“Artvin’e özgü bir şeyler yapalım istiyoruz” 

Kısa Süreli Yangın Paniğe Sebep Oldu Kısa Süreli Yangın Paniğe Sebep Oldu

Bakır Işlemeciliği.jpg3
Asırlık ürünlerin üzerinde işlemeler yaptıklarını ifade eden Koçak, “17 öğrencim var. Öğrencilerimiz el emekleriyle eserler bırakıyor. Bundan sonra da antikaya dönüşecek. Sadece bakır yüzeyle değil üzerinde işlemeyle daha da güzelleşmiş olacak.  Öğrencilerimiz karbon kağıdıyla baskı olarak çizim yapıyorlar. Daha sonrasında çekiç ve çivi ile işlemeyi yapıyorlar. Sergimize hazırlanıyoruz. Çok güzel işlemeler yaptılar. Şu anda eski olan tozlu bakırlarımızın temizliğini yapıp işlemeye tabi tutuyoruz. Sonrasında vernikleyip uzun zaman kalabilecek şekle getiriyoruz. 
Artvin’in markalaşmış halini dönüştürmek istiyoruz. Artvin’e özgü endemik bitkiler, hayvanlarımız gibi çizimlerimizin desteklenmesini arz ediyoruz. Onları yapıp bu işin devamını getirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Ayşe ÖZDER

Bakır Işlemeciliği

Bakır Işlemeciliği.jpg 4

Editör: AYŞE ÖZDER