Murgul’da Müftü Demir’e Veda Programı
Murgul’da Müftü Demir’e Veda Programı
İçeriği Görüntüle

Yılmaz, alınmak istenen kararın yalnızca partiye değil, demokrasiye ve halk iradesine yönelik açık bir müdahale olduğunu belirtti.

Yılmaz yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı’nın mahkeme kararıyla iptal edilmek istenmesinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı’nın mahkeme kararıyla iptal edilmek istenmesi, yalnızca partimize değil, demokrasiye ve halk iradesine yapılmış açık bir darbedir” dedi.

Siyasetin yargı eliyle dizayn edilmeye çalışıldığını savunan Yılmaz, delegelerin özgür iradesiyle seçilen Genel Başkan Özgür Özel ve parti yönetimine yönelik girişimlerin demokratik siyaseti hedef aldığını söyledi.

a

CHP örgütlerinin kararlılıkla ayakta olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin iradesi mahkeme salonlarında teslim alınamaz. CHP örgütleri dimdik ayaktadır ve Genel Başkanımız Özgür Özel’in yanındadır” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının sonunda demokrasi ve hukuk devleti vurgusu yapan Yılmaz, CHP Murgul İlçe Örgütü olarak örgüt iradesine sahip çıkacaklarını belirterek, “Demokrasiye, hukuk devletine ve örgüt iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu antidemokratik girişime boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.

Muhabir: Editör Masası