Artvin Güç Birliği Platformu tarafından organize edilen ve dört farklı ülkeden gelen üniversite öğrencilerini kapsayan "Kültürel Çeşitlilik" temalı Erasmus+ projesi, Artvin’de başarıyla gerçekleştirildi.
Güven, Artvin’in ilk Erasmus projesini hayata geçirdiklerini belirterek, dört ülkeden gelen 28 üniversite öğrencisini şehirde ağırladıklarını söyledi.
Platform Başkanı Engin Güven, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, projenin uzun süredir planlandığını ve Artvin’e böyle bir organizasyonun ilk kez kazandırıldığını belirtti.
Güven, Erasmus projelerinin finansmanının tamamen yurt dışındaki ulusal ajanslar tarafından karşılandığını vurgulayarak, “Biz bu projeyi hiçbir kamu kaynağı kullanmadan gerçekleştirdik. Öğrencilerimizi özel otelde ağırladık ve bütün ulaşım ile etkinlik organizasyonlarını özel desteklerle sağladık.” dedi.
28 Öğrenci, 4 Ülke, 4 Günlük Artvin Turu
9 Mayıs Cuma günü başlayan projeyle Litvanya, Polonya, Romanya ve Gürcistan’dan gelen 28 öğrenci Artvin’in kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerini tanıma fırsatı buldu.
İlk gün şehir merkezi ve Gençlik Merkezi’nde etkinliklere katılan öğrenciler, sonraki günlerde Hatila Cam Teras, Atatepe Tesisleri, Ardanuç Cehennem Deresi Kanyonu ve Şavşat gibi önemli turistik noktaları gezdi.
Platformdan Belediyeye Sitem, Kaymakamlıklara Teşekkür
Engin Güven, proje kapsamında ulaşım desteği için başvurdukları Artvin Belediyesi’nden herhangi bir destek göremediklerini, buna karşın Ardanuç ve Şavşat ilçe yönetimlerinden önemli katkılar aldıklarını ifade etti.
Güven, “Ne yazık ki Artvin Belediyesi’nden bir ulaşım desteği bile alamadık. Buna karşılık Ardanuç Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Şavşat dayanışması bize büyük destek oldular. Bu katkıları unutmayacağız.” diye konuştu.
“Erasmus Projelerine Kapı Açılmalı”
Açıklamasında Erasmus projelerinin kente ekonomik ve kültürel katkı sağladığını dile getiren Güven, Artvin’in bu tür uluslararası projelere daha açık olması gerektiğini söyledi. “Bu öğrenciler yurt dışından geliyor ve yabancı kaynakları burada harcıyorlar. Ancak kamu kurumlarına bunu anlatmakta zorlandık. Artvin’e neden Erasmus projesi yapılmadığını şimdi daha iyi anlıyoruz.” diyerek yerel yöneticilere çağrıda bulundu.
Güven, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Artvin’in potansiyelini göstermek, ekonomik katkı sağlamak ve yerel halkla kültürel etkileşimi artırmak için bu tür projeler çok değerli. Destek veren tüm kurumlara teşekkür ediyorum.”
Dört Ülke, Bir Şehir: Artvin
Artvin Güç Birliği Platformu Başkanı Engin Güven, platformun gerçekleştirdiği Erasmus projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Bunlar da ilginizi çekebilir