Festival, belediye binası önünden başlayarak tarihi Kırmızı Asma Köprü’de son bulan görkemli bir yürüyüşle açıldı. Etkinlikler kapsamında kentin farklı noktalarında tiyatro oyunları sahnelendi, yaratıcı atölyeler, söyleşiler ve sanatsal çalışmalarla dolu bir program gerçekleştirildi.
Borçka halkı ile çevre illerden gelen sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği festival, ilçenin tanıtımına da önemli katkı sağladı.
Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, festivalin ardından yaptığı değerlendirmede, organizasyonun kente kattığı değeri şu sözlerle ifade etti: “19-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz tiyatro festivalimizi başarıyla tamamladık. Bu etkinlik Borçka’yı birbirine kaynaştırdı, sanat aracılığıyla ilçemizi hem ulusal hem de uluslararası düzeyde görünür hale getirdi. Yaklaşık dört yıldır tiyatro festivali düzenliyoruz; bunların ikisini ulusal, ikisini ise uluslararası ölçekte gerçekleştirdik. Bu yıl Filistin’den katılan ekipler sayesinde Filistin meselesine dair farkındalık da oluşturduk. Vatandaşlarımız, Filistinli sanatçıların kendi ağızlarından yaşadıkları süreci dinleme fırsatı buldu.”
Festival süresince tiyatro grupları sadece ilçe merkezinde değil, Borçka’nın köylerinde ve yakın ilçelerde de sahne aldı. Başkan Orhan, bu sayede tiyatroya hiç gitmemiş vatandaşlara ulaştıklarını belirterek, “Çocuk oyunları, kukla gösterileri ve atölyelerle özellikle gençlerin ve çocukların sanata ilgisini artırmayı hedefledik. Ankara, İzmir, İstanbul gibi şehirlerden gelen tiyatro ekipleri hem Borçka’yı tanıma fırsatı buldu hem de izlenimlerini bizlerle paylaştı. Ayrıca birçok akademisyen ve tiyatro gözlemcisi festivalimizi yerinde izleyerek değerlendirmelerde bulundu.” dedi.
Borçka Tiyatro Festivali, bu yıl da hem sanata hem de toplumsal dayanışmaya katkı sağlayarak sanatseverlere unutulmaz bir hafta yaşattı.




