Arhavi Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ortaokul öğrencilerine düzenlenen Floor Curling Cup müsabakaları kayıtları 12 Mart’ta başlamış olup 19 Mart’ta kayıtların biteceği bildirildi.

Düzenlenen müsabakanın motivasyonu artırmak, özgüven kazandırabilmek, yaratıcı yetenekleri ortaya koymak ve sporu sevdirmek amacı ile floor curling kursunda yer alan ortaokul öğrencileri için 2023-2024 eğitim öğretim yılı sonuna kadar lig usülü turnuvanın düzenleneceği belirtildi.

Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Toplantısı Yapıldı Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Toplantısı Yapıldı

Küçükler kız, küçükler erkek, küçükler karma, yıldızlar kızlar, yıldızlar erkekler, yıldızlar karma şeklinde kategorilendirilen müsabakadaki açıklamalar ve talimatlar şu şekilde “Her kategoride kız takımı ve erkek takımı iki, as 1 yedek oyuncusu oluşturulacaktır. Karma takım da bir kız as, bir erkek as oyuncudan oluşturulacaktır. Erkek takımlar ve kız takımlarda yarışan sporcular karma takımda yarışamaz. Her müsabaka 8 End oynanır. Takımlar en az 4 End oynamak zorundadır. 4. End öncesi oyundan çekilen takım o maçı hükmen 2-0 kaybeder ve bir sonraki maçında çekiç hakkını rakip takıma verir. İlk End'i kazanan takım, ikinci End'in ilk atışı atar. Tüm End'ler oynandıktan sonra eşitlik bozulmadığı takdirde eşitlik bozulana kadar 1 End oynamaya devam eder. 4. End sonunda 2 dakika devre arası molası verilir. Her takımın maç içerisinde istediği zaman kullanmak üzere 1 dakikalık 1 teknik mola hakkı vardır. Süreler hakem tarafından tutulur ve takımların antrenörlerinin oyun alanına gelmesi ile süre başlar. Mola süresinin bitimine 10 saniye kala takım uyarılır. Zorunlu sebeplerde mola süresi hakem tarafından arttırılabilir. 8 End boyunca teknik mola almayan takımlar teknik mola hakkını ekstra Ende devredemezler. Ayrıca takımların her ekstra end için de 1 teknik mola hakkı vardır.

Müsabaka öncesi ısınma süresi her takım için 3 dakikadır. Isınma süresi başlatıldığında ısınmaya geç gelen takım kalan süresini kullanabilir. Yeniden 3 dakika ısınma süresi verilmez. Fikstürde ilk sırada yer alan (ev sahibi konumunda olan) takım ilk ısınmalara çıkar ve oyuna koyu renkli taşlar ile başlar. Fikstürde ikinci sırada yer alan takım ikinci ısınmalara çıkar ve oyuna açık renkli taşlar ile başlar. Oyun başlamadan önce hangi takımın oyuna başlayacağını belirlemek için her takım 2 tane çekiç atışı yapar. Her çekiç atış süresi 30 saniyedir. 30 saniye içerisinde atılmayan çekiç atışları geçersiz sayılacaktır. Çekiç atışları sonucunda eşitlik bozulmaz ise bireysel çekiç atışlarına bakılır. Bireysel çekiç atışlarında da eşitlik bozulmaz ise hakem para atışı ile maça başlayan takım seçimi yapılır. Para atışını kazanan takım çekiç hakkına sahip olur. Çekiç atışlarını kaçıran takımlara ekstradan çekiç hakkı verilmez. Bir oyunun sonucu, oyundan önce belirlenen Endler tamamlandığında puan çokluğuna göre belirlenir ya da oynanması gereken minimum End sayısı oynandıktan sonra, bir takım rakibinin galibiyetini kabullendiğinde veya bir takım aritmetik olarak yenildiğinde belirlenmiş olur. Bir takım aritmetik olarak yenildiğinde oynanan End'i bitirebilir, yeni bir End başlatılamaz ve yarışma sona erer. Bir End tamamlandığında, (tüm taşlar atıldığında) bir takım, oyun alanındaki evin merkezine rakibin herhangi bir taşından daha yakın olacak şekilde evde bulunan veya evin herhangi bir noktasına temas eden her taş için bir puan alır. Taşların merkeze yakınlığı noktasında tereddüde düşülürse takım kaptanları hakemden ölçüm ister. Eğer ölçüm ilave sayıları belirlemek için yapılıyor ise, sadece evin merkezine daha yakın olan taşlar sayılır. A takım oyuncusu B takımın taşına bilerek ve isteyerek atış sırasında eli veya ayağı ile dokunur ise ya da taşa herhangi bir cisim fırlatır ise, ihlal yapmayan takım ihlal olan taşlarını curling (floor) ruhuna uygun bir şekilde hakem eşliğinde konumlandırır. Takımların atışı sırasında taşa dışarıdan müdahale olduğunda o atış tekrar edilir. Oyun alanına ayak ile basılmamalıdır. Atış sırasında oyun alanına ayak ile basan öğrenci sporcunun o taşın atışına izin verilir, taş atışı gerçekleştikten sonra atılan taş kusurlu olmayan takım lehine bir pozisyonda durmuş ise taş oyunda sayılır. Şayet taş kusurlu olmayan takım aleyhine bir pozisyonda yer almış ise o taş hakem tarafından oyundan çıkartılır ve taşlar eski konumlarına getirilir. Back line ihlali yapılan her taş hakemler tarafından oyun dışına alınır. Back line ihlali yapıldıktan sonra atılan taşlar oyun alanındaki taşların pozisyonunu bozar ise atılan taş dışarı alınır ve yeri değişen taşlar eski konumuna geri getirilir.”

Editör: AYLA ALKAN