Özbayrak, “Güzel geliyoruz, Artvin’e gençlik ile beraber kazandıracağımız projelerimiz var. Kavgadan uzak yeni bir misyon kazanmış, kaybedenlerin değil kazananların şehri olmalı Artvin.”  dedi.
Muhsin Yazıcıoğlu’nun 1993 yılında kurmuş olduğu bir parti olan Büyük Birlik Partisi’nin, Artvin’de teşkilatlanmasını bir yıldır tamamladığını ifade eden Özbayrak,  şu anda iyi bir üye sayısına ulaştığını kaydetti.
Gelinen noktada Artvin’de bir bıkkınlık olduğunu gördüğünü belirten Özbayrak, bu sebeple adaylık sürecine girdiğini aktardı. Tanımadığı insanların kendisine “Başkan hayırlı olsun, Artvin’de yeni bir vizyon açtınız bu da bizim için iyi bir alternatif oldu” dediklerini belirterek Özbayrak, “Halktan almış olduğumuz etkiye baktığımız zamanda bu sıkışıklığın giderilmesi için insanlar adım atmak istiyor.” şeklinde konuştu.
Sahada olduklarını ve çalıştıklarını aktaran Özbayrak, “Bu şehrin etkinlik alanını benden daha iyi çözebilecek bir tane vizyona sahip aday burada yoktur. Bunu iddia ediyorum.” diyerek projeleri hakkında şunları söyledi: 
“Onca firma geldi Artvin’e katma değer yok. Kafkasör’de bir tane tesis yok, misafirhane yok, restoran yok. Artvin’den Borçka’ya heyelanlardan gidemiyoruz. Korkuyla geçiyoruz. Kafkasör’e çıkacak olan yollar kapalı. Her daim Artvin kaybediyor. Artvin’de otopark sorunu var. Biz mesela hastane civarında, mezarlığın bitiminden yukarıya doğru otopark projemiz var. Orada seyir yerlerinin yapılabilmesi için güzel projeler yapıyorlar bu konuyla ilgili arkadaşlarımız çalışıyorlar. 
Arhavi’de, Hopa’da çayımız üretiliyor. Çay toplanıyor, fındık mevcut. Köylerimizde yapılan yağ, silor, erişte gibi bir sürü ev ürünümüz var. Artvin’de bir tane paketleme servisimiz yok. Bugün Hopa’da üretilen çay, başka bir ilde değerlendirilip paketlenip tekrar rafa çıkıyor. Böyle bir tesis Artvin’e kazandırılamaz mı? Kazandırılabilir. Bunları biz Artvin’e bir katma değer olarak kazandırmak istiyoruz. 
Yapılan tespitlerde aylık bin 700- 2 bin arası Artvin’den tır geçiyor. Hopa’da çok ciddi tır sorunu var. Kars, Erzurum, Ardahan tarafından gelen tırlar buradan geçip gidiyor. Bunlar için bir alan kazandırmak istiyoruz. Eğer başarabilirsek Gümrük Saha Memurluğunu getirmek istiyoruz. Tırlar Hopa’da bekleyene kadar Artvin’de en azından buradaki düzeni sağlayıp esnafın, sanayicinin kazanması hem de oradaki yoğunluğu düşürterek kendi ilimize de hareketlilik kazandırmak istiyoruz. Sabah 11.00’de esnaf geziyoruz “Daha siftah yapmadık Başkan” diyorlar.  
Öğrencilerin yurtlarla ilgili çok ciddi sorunu var. Hem de çocuklara alan yok. Gelip geri dönüyorlar. Yurtlar, üniversite karşıda buradaki esnaf sıkıntı yaşıyor. Ulaşım problemleri var. Bazı değişiklikler yapıp şehre yeniden bir dinamizm kazandırmak gerekiyor. 
Vatandaşlarımız Atatepe ile ilgili sorun yaşıyor. Oranın yeniden gerek yolu gerekse tesisleşme açısından insanların gidecek alanları yok Atatepe’ye gitmek istiyor servis alanı yok. Kaldırım yok bir şey yok. Artvin zaten küçücük bir yer bunları bile burada başaramayacaksak ciddi sıkıntılarımız var demektir. Siyasallaşma kafasından uzaklaşıp, biraz daha Artvinlileşme kafasına gelmek zorundayız. Artvin’e nasıl katma değer kazandırabiliriz bu şekilde bakmak lazım. 
Gençlerin çok ciddi problemleri var. Bizlerde Artvin’den dışarıya çıktığımızda bu sebeplerden çıktık. Gençlere burada bir alan açmadığımız takdirde tekrar bu insanların dışarı gitmesine sebep oluruz.  
Halk oyuncularımızın sorunları var. Çalışma yapacak salonları yok. Artvin halk oyunlarıyla bütünleşmiş, halk oyunları bizim için önemli. Kafkasör önemli. Dönerimiz vardı onun isim hakkını Erzurum’a kaptırdık. Artvin çok sosyal bir şehirdir. Sosyalleşme konusunda da çok büyük eksiklikleri vardır. 
Bizim ilk işimiz Artvin Belediyesinde Gençlik Konseyini kurarak belediyede gençlerin söz hakkının olmasıdır. Kesinlikle Artvin Belediyesinde yerleri olacak. İstekleri ve yapılması gereken şeyler ile ilgili fikir, İngiltere modeli serbest kürsü yaparak söyleyecekler. Elimizden geleni ne kadar yapabilirsek yapıp onları şehirden uzaklaştırmadan, sosyal alanlarını genişleterek Artvin’e tekrar kazandırmamız gerekiyor. İlk yapmak istediğim şeylerden bir tanesi öğrencilere okuma alanları oluşturmak. Üniversite öğrencileri ulaşımla ilgili sorunlar yaşıyorlar.  
Orman köylüsünün sıkıntıları var. Onlarla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Arıcılar ile ilgili sorunlar var. Kafamızda tasarlamış olduğumuz bazı şeyler var.  Artvin Köprübaşından yeni sanayinin olduğu yere kadar tırları oradan kaldırıp, tır parkı oluşturup orayı çok güzel bir yürüyüş alanına getirme projemiz var.  Kadınların sosyal faaliyet yapabilecek alanları yok. Belediyenin yanında yerler var en azından haftada birkaç kez sadece onlara özel olabilecek bir yer oluşturup mutlaka sosyalleşme adına yer olması gerekiyor.” 

KAAN Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı KAAN Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Ayşe ÖZDER

Editör: AYŞE ÖZDER