Artvin Çoruh Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla kitap hazırlanacak.

Hazırlanacak olan bu kitapta ülkemizin toplumsal, kültürel, ekonomik ve siyasal hayatını şekillendiren süreçler etraflıca irdelenecek. 2023 yılında yayımlanacak olan Cumhuriyet’in 100. Yılı adlı kitaba, Artvin Çoruh Üniversitesi öğretim elemanları kendi alanlarında hazırlayacakları çalışmalarıyla katkı sunacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Artvin Çoruh Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz, “20. yüzyılın ilk yarısında Türk milleti verdiği mücadele ile işgalci devletleri ülkesinden kovduğu gibi, Mustafa Kemal’in önderliğinde, yeni bir toplum olma yolunda ileri ve önemli adımlar atmıştır. Bu başarıda Mustafa Kemal’in önderliğinde Türk milletinin bütün fertlerinin gayreti, alın teri ve kanı bulunmaktadır. Milletimiz Atatürk’le beraber çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak için devlet ve toplum yapısında birtakım değişikliler meydana getirmiştir ki, bunlar ilim, fen ve teknoloji alanında çağdaş değerlere ulaşmak için gerçekleştirilen devrimsel nitelikteki değişimler olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk, çağdaşlaşmayı sağlayabilmenin, ancak bilimin önderliğinde yapılacak çalışmalara bağlı olduğuna inanmış ve bu inancı geniş halk kitlelerine duyurarak onların da benimsemelerini sağlamıştır. Artvin Çoruh Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla hazırlanacak olan bu kitapta ülkemizin toplumsal, kültürel, ekonomik ve siyasal hayatını şekillendiren süreçler etraflıca irdelenecektir. Bu amaçla 2023 yılında yayımlanacak olan Cumhuriyet’in 100. Yılı adlı kitaba, üniversitemiz öğretim elemanlarının kendi alanlarında hazırlayacakları çalışmalarıyla katkı sunmaları beklenmektedir. Cumhuriyet’in 100. Yılı kitabımızın hazırlanmasında üniversitemiz öğretim elemanlarının sağlayacağı katkılar önemli ve kıymetlidir. Bu vesileyle kitaba katkı sunacakların çalışmalarını en geç 30 Haziran 2023 tarihine kadar fakültemiz dekan yardımcısı Doç. Dr. Kerem Özbey’e ([email protected]) göndermeleri önemle rica olunur.” dedi.

Cumhuriyet’in 100. yılı kitabı yazım kuralları ise şöyle açıklandı: “Cumhuriyet’in 100. Yılı kitabı, ülkemizle ilgili her türlü inceleme, araştırma, düşünce ürünü yazılara yer vermektedir. Yayınlanacak araştırma yazılarının; Araştırmaya dayalı, özgün, eleştirel nitelikte olması ve analitik bakış açısıyla yazılması, ele aldığı konunun hem ana kaynaklarına, hem modern çalışmalarına dayalı olması, Ayrıntıdan çok konunun temel unsurlarına ağırlık vermesi. Konu ile ilgili problemleri tatmin edici bir biçimde tartışması. Mimarlık ve sanat tarihi konularında yazılı metni destekleyecek özgün plan, çizim ve fotoğraf nitelikli görsel belgelere en gerekli oranda yer verilmesi. Plan ve çizimler yazar tarafından üretilmiş özgün belgeler değil ise kaynak belirtilmesi gibi hususları taşıyor olması yazarlardan rica edilmektedir. Yazı veya makale, herhangi bir kurum tarafından desteklenmiş ise, başlığın son kelimesi üzerine konulacak (*) işareti ile dipnotta belirtilmelidir. Kitabın temasına uygun olarak ele alınan konular; başlığı kaynakça ve ekleriyle birlikte 30 sayfayı aşmamalıdır. Yazılar, Cumhuriyet’in 100. Yılı Bilim Kurulu'nun oluru üzerine yayınlanacaktır. Telif ücreti ödenmeyecektir. Yazı başlığı büyük harfle yazılacak, başlığın sağ altında yazar/yazarların adları bulunacaktır. Akademik unvanlar ile bağlı bulunan kurumun adı dipnotta (**) işareti ile verilecektir. Metin, A4 boyutunda kâğıdın sadece bir yüzünde Microsoft Word kelime işlemci ile 12 punto, 1,5 aralık, "Times New Roman" karakterde olmalıdır. Başlık ve bölüm başlıkları büyük harfle ve bold, dipnotlar aynı yazı karakteri ile 10 punto ve 1 aralıkta yazılmalıdır. Yazılar, mail olarak gönderilecektir. Şekil, tablo ve haritalarda numara verilecek, başlıkları kısa ve öz yazılacak, resimlerin orijinali dosya eki olarak gönderilecektir.”

Ayla ALKAN

 

Editör: TE Bilisim