Artvin Borçka'da “İnsanlar İkiye Ayrılır” filmiyle başlayan festivalde konuşan Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, "Siz değerli Borçkalıları böylesi güzel ve değerli organizasyonlarda görebilmek için bu yolda yürümeye daha çok çalışmaya devam edeceğim. Festivalin Borçka’ya güzellikler getirmesi dileğiyle herkese iyi seyirler diliyorum ve teşekkür ediyorum" dedi.

Festival; Borçka Belediyesi, Halkevleri, Eğitim- Sen, Sağlık Emekçileri Sendikası ve Genel İş Sendikası’nın ortak organizasyonuyla düzenlendi.

Müze ve Ören Yerlerini 1 Milyon 700 Binin Üzerinde Kişi Ziyaret Etti Müze ve Ören Yerlerini 1 Milyon 700 Binin Üzerinde Kişi Ziyaret Etti

Festivale Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, İl Genel Meclis CHP’li üyesi Şenol Çelik, Doğu Karadeniz Bölgesi Halkevleri temsilcisi Dursun Ali Koyuncu, Eğitim-Sen Borçka Şube Temsilcisi Ferhat katıldı. Film gösterimi sonrasında, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan yönetmen Tunç Şahin’e ve oyuncusu Nezaket Erdem’e teşekkür ederek plaket takdim etti.

"Beklenen Günler, Güzel Günlerimiz Ellerinizdedir"

Şair ve öğretmen Barış Vayiç, "Festivalimiz Borçka’da ikinci kez perdelerini açıyor. Pandemi nedeniyle bir araya gelişlerimizin zorlandığı dönemde biz de emeğin festivalini gerçekleştirmede zorlandık. Selam yaratana tohumların tohumuna serpilip gelişenlere selam. Tüm yemişler dallarınızdadır. Beklenen günler, güzel günlerimiz ellerinizdedir. Haklı günler, büyük günler. Gündüzleri sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan ekmek, gül ve hürriyet günleri. Türkiye işçi sınıfına selam" dedi.

"Bundan Sonra Da Elimden Gelen Herşeyi Yapacağım"

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan ise şunları söyledi: "Daha önce 2019 yerel seçim sonucu böyle bir etkinlik yapmıştık birlikte. Bugün de açılış gecesine hoş geldiniz. Sizin nezdinizde belediye başkanı olarak her zaman kültür ve sanatın, kardeşliğin, dayanışmanın yanında olmaya çalışan biriyim. Bu festivalde bu amaca hizmet eden kültür sanat çalışması olduğunu biliyor ve Borçka’da var olması için elimden gelen desteği vermenin gururunu yaşıyorum. Belediyeyi devraldığımız günden bugüne her Zaman Borçka için, Borçka halkı için çalışmaya devam ediyoruz. Siz değerli Berçkalıları böylesi güzel ve değerli organizasyonlarda görebilmek için bu yolda yürümeye daha çok çalışmaya devam edeceğim. Diğer düzenleyici kurumlara da teşekkür ediyorum. Festivalin Borçka’ya güzellikler getirmesi dileğiyle herkese iyi seyirler diliyorum ve teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün yine böyle bir festivale ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyorum, yalnız buradan özellikle de söylemek istiyorum ki biz böyle biraz daha kalabalık salonlara alışmıştık. Biraz bu akşam kırıldım. Berçkalılardan ve bunu da ifade etmekten geçemeyeceğim. Çünkü bu akşam yine yer bulamayacağımızı düşünmüştüm oysa sanırım biraz daha havaların soğumasından kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. İyi seyirler diliyorum. Biz tabi ki yılmayacağız bu etkinlikleri her zaman yapmaya devam edeceğiz."

Editör: TE Bilisim