Artvin 7 Mart Kadın Hentbol takımı 15 Ekim tarihinde başlayacak olan liglere hazırlanıyor.

Takımın çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan antrenör Murat Ülker,  “3 haftadır antrenmanlara başladık.Çalışmalarımız çok iyi gidiyor.Kondisyon kuvvet ve teknik antrenmanlarımız var. Artvin'de toplam 16 sporcu ile çalışıyoruz.Takımımıza 2008-2009-2010 doğumlu sporcuları kattık bu çocuklarımıza ablalarının yanında değerlendirip onları tecrübeye kazandırmak istiyoruz” dedi.

Artvin 7 Mart Spor Kulübü Başkanı ve Hentbol Antrenörü olarak çok heyecanlı olduğunu ifade eden Ülker,“İstiyoruz Yaklaşık 3 aydır liglerden uzak kalmıştık inşallah 15 Ekim'de liglerimiz başlayacak kadın hentbol takımı olarak bu sene yeni birinci ligde mücadele edeceğiz inşallah. Birinci lig müsabakası Artvin'de kadın hentbol takımı olarak bizim üstümüzde bir takım yok.İlimizi de en iyi şekilde Türkiye'de temsil ediyoruz.Bu bizi mutlu kılıyor aynı zamanda yapmış olduğumuz başarılarla bunu ispatladığımızı söylemek istiyoruz.Bundan iki buçuk ay önce liselerde Türkiye şampiyonasında takımımız Türkiye üçüncüsü oldu bu başarı bize göre çok büyük bir başarıydı.İnşallah bu sene de hedeflerimiz gençlerde Türkiye şampiyonu olmak istiyoruz. 1. ligde de kalıcı olmak istiyoruz çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Altyapıya sporcu yetiştirmeye önem verdiklerini söyleyen Ülker, “Bizim olmazsa olmaz altyapı sporcumuz olması gerekiyor aynı zamanda Artvin Gençlik Spor müdürlüğünü hentbol antrenörlüğünü yapıyorum yaz sporları yeni dönem bitti kış spor okullarına başladık.Yaklaşık 70-80 sporcu ile çalışıyoruz. Buradaki sporcular yeni başlayıp hentbola kazandırdığımız sporcular.Kulüplerde değerlendiriyoruz. Örneğin şu anda bizim 7 Mart hentbol kulübünde küçük ligler yaş grubunda Yıldız yaş grubunda aynı zamanda genç yaş grubunda oynatacağımız 3 kategoride sporcumuz var.Tabii ki bunlar küçüklerde tecrübe kazanıp Yıldızlara geçiyor Yıldızlar da tecrübe kazanıp gençlere geçiyor Ondan sonra da a takımda oynatmak zorundayız bunun adabı bu. 20 tane sporcuya dışarıdan alıp gelin a takımda oynayın dediğimizde yük olarak bunun altından kalkamayız.Eğer biz antrenörlük yapıyorsak Gençlik Spor varsa biz Artvin'i çocuklarını yetiştirmek de mükellefiz. O yüzden şükürler olsun bugüne kadar 8-9 yıldır Artvin'de çocuklarımız yetiştirdik daha başarılar elde ettik. Bu çocukların şu anda ürünlerini alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kadın hentbol takımı 1. Ligde oynayan 6 sporcunun Beden Eğitimi ve Spor Yüksek okulunu kazandığını ifade eden Ülker, “Bunlar nasıl kazanıldı 8 yıl spor yaparak özgüven geçmişlerinden almış oldukları puanla kazandı.Sporcu yetenekleri ile çıkmış oldukları parkurda çok başarılı oldular ve aynı zamanda devletimizin büyüklerimizin iş adamlarımızın vermiş olduğu o destek bizi 1 ligde mücadele etmeye şansımızı arttırınca burada çocuklarımıza puan geldi.Çocuklarımız ekonomik anlamda çocuklara destek verirken büyüklerimiz aynı zamanda manevilerini kurtarmış oldu bu çocuklar.Şu anda Akademi kazandı aileleri mutlu kendileri Mutlu ben mutluyum çünkü neden yarın öbür gün bu çocuklar güvenleri olacak beden eğitimi öğretmeni olacak yönetici olacak. Şükürler olsun bugün 6 çocuğumuz başardı. Yüzde 100 başarı bu seneye mesela 4 tane çocuğumuzu sokacağız daha sonra arkasından gelen yeni çocuklar bu ablaları örnek olacak bunlara açıkça söylüyorum yıllardır hentbol branşında 26 tane erkek ve bayan olmak üzere BESYO'ya öğrenci sokmuşuz.Hentbol branşında bu büyük bir oran özür dileyerek bunu ifade etmek istiyorum amacım hentbol öne çıkartmak değil başarılı olduğumuz için ifade etmek istiyorum futbolda hiçbir sporcu BESYO'ya gitmemiş basketbolda gitmemiş voleybolda gitmemiş o yüzden biz bu alanı iyi kullanmamız gerektiğini düşünüyorum.Şükürler olsun iyi kullanıyoruz şu anda büyük abilerimiz var hocalarımız var Türkiye'nin farklı illerinde görev yapıyor inşallah bugün kadın hentbolcu kızlarımız yarın öbür gün üniversiteyi kazanıp Hentbol Antrenörü olarak hentbol yöneticisi olarak veya beden eğitimi öğretmeni olarak Artvin'de görev yapacak veya farklı yerde görev yapacak bu da bizi gururlandıracak. Evet yoruluyoruz çilesini çekiyoruz ama inan ki bu çocuklarımızın özgürlüğünü kavuştuğunu gördüğümüzde çok mutlu oluyoruz. Bugün şunu ifade etmek istiyorum hentbol takımımıza büyüklerimiz esnaflarımızdan Allah onlardan razı olsun bu çocuklarımızın kazancındaonların da payı olduğunu düşünüyorum onlara buradan sizin aracılığınıza teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim