Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Artvin'de partisinin 2’nci olağan kongresinde Yunanistan'ın Midilli ve Sisam odalarına zırhlı araç sevkiyatı konusuna değinerek hükümetin adalar konusundaki tutumunu eleştirdi.

Yunanistan'ın Midilli ve Sisam odalarına zırhlı araç sevkiyatı konusunun son günlerde yaşanan önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Erbakan, "Yunanistan uluslararası hukuku hiçe sayarak gayri askeri statüdeki adalara göz göre göre zırhlı araçlar ve silahlar yerleştirmeye başladı. En son Ege'de görev uçuşu yapan Türk Silahlı Kuvvetlerin ait iki insansız hava aracı fotoğrafladı. Yunanistan Midilliye 23 tane, Sisam adasına 18 tane ağır zırhlı araç konuşlandırdı. Bu araçların Yunanistan'ın Dedeağaç limanına Amerika Birleşik Devletleri tarafından gönderildiği ortaya çıktı. Buradan ifade etmek istiyorum Yeniden Refah iktidarında bugün fiilen işgal altında olan adalarımızın hiçbirinde bir tane bile Yunan bayrağı kalmayacak" dedi.

Erbakan, konuşmasında 6’lı masayı da eleştirdi. Mevcut iktidarın karşısındaki 6'lı masanın bu ülkenin sorunlarına çözüm olamayacağını belirten Erbakan, "6’lı masa, yani bizim masa başındakiler olarak ifade ettiklerimiz, bizim ifadelerimizle altın günü toplantılarına devam ediyorlar. Bugünde bir tane daha toplantı yaptılar. 7 kez masa başında, 30 kez masanın dışında baş başa, 37 kez bir araya gelmişler altı aydan beri. Ortada bir tane somut proje yok. Ekonomik krizden nasıl çıkacağımıza dair proje yok. Ortada bir cumhurbaşkanı adayı yok. Varsa yoksa parlamenter sistem. Çay içiyorlar, kahve içiyorlar, fotoğraf içip dağılıyorlar. Biz aylardan beri bu 6'lı masadan da aynen Cumhur İttifakından gelmeyeceği gibi ülkeye, bu millete fayda gelmeyeceğini söylüyoruz" diye konuştu.

İki büyük ortak arasında adaylık kavgası çıktığını iddia eden Erbakan, "CHP dedi ki ben Kılıçdaroğlu olarak aday olmak istiyorum. Masaya adaylığı dayattı. Meral Akşener 'Biz noter değiliz' dedi. Ona karşı çıktı. CHP’den ödünç aldıkları milletvekilleri için 'Biz CHP'ye diyet borcumuzu 31 Mart seçimlerinde ödedik dedi. CHP'ye olan diyet borcunuzu ödediniz de masanın gizli ortağı olan HDP'ye diyet borcunuzu nasıl ödeyeceksiniz. Birde HDP var. Masaya dışardan destek veren ve baskı yapan HDP diyor ki 31 Mart'ta benim oylarım sayesinde o koltuklara geldiniz. Daha bu aşamadayken bu hallere düşmüş, birbirlerine diyet borcu ödeme pazarlığına girişmiş olanların iktidara gelmesi halinde bu millete vereceği bir şey olur mu? Bu millete bunlardan hayır gelir mi? Bizim kimseye diyet borcumuz olmadı, bundan sonra da olmayacak. Bizim bu millete hizmet borcumuz var." ifadelerini kullandı.

HATİCE DİLER

 

Editör: TE Bilisim