Artvin Orman Bölge Müdürlüğü ve Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi beraberliğinde Orman Mühendisliği son sınıf öğrencilerine, Ormancılık Uygulamaları dersi kapsamında Mersivan mevkiinde arazi uygulama tatbikatı yaptırıldı.

Son sınıf öğrencileri bu tatbikat programı ile üniversite sıralarında öğrendikleri teorik bilgileri arazi şartlarında uygulamalı olarak görme fırsatına sahip olmuş oldular.

Orman Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör yardımcısı ve Orman Fakültesi Dekanı Prof. Aydın Tüfekçioğlu, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Sinan Saatçı, Orman Bölge Müdürlüğü Şube Müdürleri, AÇÜ Eğitim ve Araştırma Görevlileri ile Orman Fakültesi son sınıf öğrencileri katıldı.

Orman Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya yaptığı açılış konuşmasında “Orman Fakültesinde görmüş olduğunuz teorik eğitimin uygulama kısmını düzenlediğimiz Mersivan bölgesi Eğitim Kampına hoş geldiniz. Orman Mühendisliği bir doğa bilimi, doğa mühendisliğidir. Burada düzenlediğimiz iki günlük kampta Orman Mühendisliğini ve Orman İşletmeciliği ile ilgili bilgi paylaşımı yapılacak” dedi.

Programda konuşma yapan Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör yardımcısı ve Orman Fakültesi Dekanı Prof. Aydın Tüfekçioğlu “Ülkemiz değişik ekolojik yapısı olan dünyadaki ekosistemin küçük bir modeli gibidir. Bir tarafı çok kurak, bir tarafı da dünyanın en çok yağış alan bölgelerimiz var.  Bu nedenle alanları ve ekosistemi tanımak için deneyim, tecrübe ve tatbikat istiyor. Yani sizin marifet göstereceğiniz yer burası. Bu yüzden ben Orman Bölge Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum, her konuda olduğu gibi bu konuda da bize destek verdiler” diye konuştu.

Açılış konuşmaları sonrası Orman İdaresi ve Planlama, İşletme ve Pazarlama, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürlerimiz alanlarıyla ilgili konuları uygulamalı olarak öğrencilere aktarıldı.

Tatbikat programının ikinci ve son gününde öğrencilere Emekli Biyolog Yaşar Aksu tarafından, “Orman zararlıları ile mücadele kapsamında Feromon tuzaklarının asılması, böceklerin toplanması, böcekle mücadele yöntemleri eğitimi ve Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Yavuz tarafından Oryantiring uygulama eğitimleri verildi.

Eğitimler sonunda değerlendirme ve kapanış konuşmaları yapılarak Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi ve Artvin Orman Bölge Müdürlüğü’nün ortaklaşa tatbik etmiş olduğu program sona erdi.

Haberin Galerisi : Arazi Uygulama Tatbikatı Yaptırıldı
Editör: TE Bilisim