Arhavi’de silahlı saldırıya uğrayarak yaralanan Muhammet Özgen için Arhavili vatandaşlar ilçe meydanında toplanarak olayı protesto etti. Burada yapılan basın açıklamasında, kentin imajına zarar veren ve huzuru bozan bu olaylara izin verilmeyeceği vurgusu yapıldı. 

Arhavi’de cuma günü silahlı saldırıya uğrayarak 3 yerinden vurulan ve ağır yaralanan Muhammet Özgen için Arhavi halkı tek yürek oldu.

İlçede bu tür huzursuzlukların çıkmasını istemediklerini söyleyen vatandaşlar trafiği kapatarak eylem yaptı.

Arhavili gençlerin yoğun katılımı ile gerçekleşen protestoda birlik beraberlik mesajı verildi. İlçede böyle bir olayla ilk defa karşılaşıldığının altını çizen Arhavililer, yetkililerden Muhammet Özgen’e yapılan saldırının faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını ve bir daha böyle olayla karşılaşılmaması için tedbirlerin alınmasını talep etti.

İlçe meydanında toplanan gençler adına basın açıklaması yapan Muhammet Özgen’in abisi Yasin Özgen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu önemli günde buradaki toplantıya gelmekle sadece Muhammet’in değil Arhavi’deki tüm gençlerin sesi olduğunuzu buradaki bu kalabalıkla bir kez daha gösterdiniz.  Gerçek güç birlik ve beraberlik gücüdür, Gerçek güç gençlerin bir arada olmasıdır. Bugün burada Arhavi’nin sahipsiz olmadığını göstermek için toplanmış bulunuyoruz.

Cuma günü yaşanan olay işleniş bakımından ilçemizde benim şahit olduğumuz ilk olaydır. Bir mekâna tıraş olmak için gelen bir şahıs mekandakileri (iş yeri sahiplerini) sözlü taciz edip olay çıkardıktan sonra yaşanan (tasvip etmediğimiz) olaylar sonrasında Muhammet Özgen’i alenen tehdit edip birçok kez taciz ettikten sonra birileri genç kardeşimizin canına kastetti. Mekânında 3 kursunla ağır yaraladılar. Peki bu olay yaşanırken sizlerden biri orada olsaydı, kardeşiniz, anneniz, babanız, en yakın başka arkadaşlarınız! O an ona müdahale etseydi edebilseydi oda rastgele sağa sola kurşun sıksa bir sevdiğimizi yaralasaydı veya öldürseydi. Ne olacaktı kim verecekti bunun hesabını?

Burada söylemek istediğim şey bu tip eğitim seviyesi düşük, sonradan görme kendini bir şey zanneden insanlar; sırf egoları tatmin olsun diye her şeyi yapabilirler. Şimdi bu adam Arhavili değil Borçkalı geldi burada bu işi yaptı diye biz bütün Borçkalılara bu gözle bakamayız. Bu memlekette yaşayan Rizeli, Trabzonlu, Artvinli, Borçkalı dostlarımız arkadaşlarımız var. Onları Arhavi’den mi kovacağız?Tabiki hayır onlarla kardeşçe yaşayacağız. Burada kardeşlik bozulmasın istiyorsak herkes akıllı olacak herkes haddini bilecek. Arhavi saygın bir şehir ve bu saygınlığını kaybettirmeyeceğiz.

Bizim buradan talebimiz nedir neden bu açıklamayı yapıyoruz. Arhavi’de yaşanan bu olaydan sonra bu olayı yapan, bu işte parmağı olan, yardım yataklık yapan hepsi çok yakın zamanda açıklığa çıkacaklar, bizim talebimiz bu işi yapanlar, yaptıranlar, bu işte parmağı olanların bir daha Arhavi’ye adım atmamalarını kendilerine buradan beyan ediyoruz. İlçeEmniyet Müdürlüğümüzü, Adli Makamlarımızı ve Kaymakamlık makamının bu konuda adım atmasını talep ediyoruz. Aksi halde toplum ve gençler gerilmiş durumdalar onların başına bir iş gelirse sorumluluk kendilerinde olacaktır.”

Hatice Diler

Editör: TE Bilisim