AK Parti Arhavi İlçe Başkanı Remzi Gedik, ilçede önemli gündem maddeleri olan hastane ve doğalgaz konusunda açıklamalarda bulundu.

İktidar Partisi Yusufeli’nde Sular Altında Kaldı İktidar Partisi Yusufeli’nde Sular Altında Kaldı

Gedik ilçeye doğalgazın önümüzdeki yılın sonunda gelmiş olacağını söyledi. Hastanenin sınıfının yükseltilmesi sonrası doktor atanmaması eleştirilerine de cevap veren Gedik, hastane var doktor yok demenin mevcut doktorlara hakaret olduğunu ifade etti. 

Doğal konusunda açıklamalarda bulunan Gedik, “Biz göreve geldiğimiz günden sonra tüm teşkilatımız ile bu işe yoğunlaştık iyi bir yol katettik. Geçtiğimiz yılın son günlerinde BOTAŞ tarafından ihalesi yapıldı. Boru hattı ile Ardeşen’den Arhavi’ye aktarılacak. Yapılan ihalenin bitim günü 600 gün bu da 2024’ün son aylarına tekabül ediyor. Bize gelen son bilgilere göre mart ayında kazma vurulacak. Ardeşen’den boru hattı döşenmeye başlayacak. Belli mesafe katedildikten sonra şehir içerisinde de farklı bir firma çalışmalara başlayacak. Biz bu konunun takipçisi olduk. Şehir içerisinde yapılan çalışmaların belediye ile entegre edilmesi gerekiyor. Bunu yürütecek olan da Akmercan firması yapacak. Firma belediye ile ilgili yapması gereken çalışmaları yaptı. Belediyemiz doğalgaza hayır dememektedir fakat gelecek olan doğalgaz için yapılan yazışmalarda gecikme olduğunu yetkililer ilettiler. Arhavi’ye yapılacak olan yatırım ile ilgili bir yatırımla ilgili yazı geldiyse buna da otuzuncu gün cevap veriliyor 29 gün beklemeye gerek yok. İlk gün cevap verilmeli. Arhavi’ye gelecek olan doğalgaza hiçbir Arhavilinin karşı durma şansı yoktur. Çünkü Arhavi halkının tümü doğalgazı istiyor. Kömür fiyatlarından dolayı değil sağlığımız için de doğalgaz önemli. Kış ayındayız ve ilçede hava kirliliği hat safhada. 2024’ün son aylarında Arhavi doğalgazına kavuşmuş olacaktır” dedi.

Arhavi devlet hastanesinin C sınıfına yükseltilmesinin ardından ilçeye yeni doktor atamalarının yapılmadığı yönündeki eleştirilere cevap veren Gedik, “Arhavi devlet hastanesi bizim iktidarımız döneminde 2011 yılında temeli atılmış olup 2017 yılında hizmete açıldı. Çok modern ve yeni bir hastanemiz var. O tarihlerde hastanemiz D sınıfı olarak görevine devam etmekteydi. Bütün halkımızın isteği buradaki doktor sayısını arttırmaktır elbette. Bizde bu doğrultuda ne yapmalıyız diye düşündük. Öncelikle doktor sayısını arttırmamız için hastanemizin sınıfını değiştirmemiz gerekiyordu. Sağlık bakanlığında yaptığımız görüşmeler neticesinde öncelikli yapmamız gereken konu olan hastanemizin sınıfını değiştirdik. Fakat dünya ve ülkemiz pandemi sürecini geçirdi bu pandemi süreci içerisinde bazen sağlık sektöründe istemediğimiz durumlar da yaşandı. Bizi etkileyen en önemli durum bir kısım doktorlarımız sağlık bakanlığımızdan ayrıldılar. Bakanlıktaki doktor eksikliğinden dolayı C sınıfına geçmemize rağmen Arhavi devlet hastanesine doktor takviyesinde bulunamadık. Bu şu demek değildir ki önümüzdeki süreçte doktor gelmeyecek. Bizim için ilk adım atılmıştır. Önümüzdeki süreçte ilçemize diğer branşlarda da doktor atamaları yapılacaktır. Bazen sosyal medyada siyaset yapan arkadaşlarımız hastane var doktor yok diye yazı yazıyorlar aslında ben onlara şu cevabı vermek istiyorum. Aslında belediye var hizmet yok. Şunu söyleyeyim Arhavi devlet hastanesinde şuan 3 dahiliye doktorumuz 1 kadın doğum, 1 çocuk uzmanı, 1 anestezi uzmanı, 2 diş hekimi, 14 pratisyen hekim olmak üzere Arhavi devlet hastanesinde toplam 24 doktorumuz ile hizmet vermektedir. Bu hastanede doktor yok demek öncelikle o hastanede çalışan doktorlara hakaret etmektir. Yanı başımızda devletimizin yaptığı modern hastaneye devletimiz doktor göndermiş. Birileri diyor ki hastane var doktor yok. Ben bunu kabul etmiyorum. Kamuoyunun takdirine sunuyorum” şeklinde konuştu.

Hatice Diler

 

Editör: TE Bilisim