Artvinli arıcılara arılarını beslemek için kullanılan şeker dağıtımı gerçekleştirilecek.

Artvin Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada Arıcılar Birliğine kayıtlı olan arıcıların 11 kasım tarihine kadar birliğe başvuru yapmaları gerektiği duyuruldu.

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından Artvin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesinde Artvin’de faaliyet gösteren AKS'de (Arıcılık Kayıt Sistemi) kayıtlı ve aktif arıcılık yapan yetiştiricilere belirli bir ücret karşılığında Kars Şeker Fabrikasından kristal toz şeker dağıtımı yapılacak.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Birlik üyesi olmayan ve Artvin İli Arı Yetiştiricileri Birliği üyesi yetiştiricilerimiz 11.11.2022 tarihine kadar Artvin İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile iletişime geçip başvuru yapmalıdır. Yusufeli Bal Üreticileri Birliğine üye yetiştiricilerimiz 11.11.2022 tarihine kadar Yusufeli Bal Üreticileri Birliği ile iletişime geçip başvuru yapmalıdır. Aktif kovan sayısı başına alınabilecek toz şeker miktarı Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından 3(üç) kg olarak belirlenmiştir. Dağıtım 50 kg’lık paketler halinde olacağından 50 ve katları olarak hesaplamalar yapılarak Birliklere yetiştiricilerin alabileceği çuval miktarları iletilmiştir. 31.10.2022 tarihli Arıcılık Kayıt Sistemi verileri baz alınmıştır. Sonraki arılıkta olabilecek değişiklikler (artış/azalış) değerlendirmeye alınmayacaktır. 15 ve altı aktif arılı kovana sahip olan yetiştiricilerimiz toz şeker dağıtımından faydalanamayacaktır. 11.11.2022 tarihinden sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından kg fiyatı 16.20+KDV olarak belirlenmiş olup, bu fiyata nakliye ve işçilik giderleri dahil değildir. Yatırılacak olan tutarı Birliklerden öğrenebilirsiniz. Para yatırırken açıklama bölümüne Arıcının T.C. Kimlik Numarası, ilçesi ve köyünü yazmalıdır. Eksik veya hatalı girilen bilgilerden kişi kendisi sorumludur.

Altındere Vadisi Karla Kaplandı Altındere Vadisi Karla Kaplandı

Arıcılarımıza duyurulur.”

Ayla ALKAN

Editör: TE Bilisim