Artvin Tanıtım Günleri, Maltepe Sahili'ndeki etkinlik alanında başladı. Yöresel ürünlerin yanı sıra folklor gösterileri ile Artvin'in tüm kültürel zenginlikleri Maltepe'ye taşındı.

Artvin Tanıtım Günleri, Maltepe Sahili'nde bulunan Maltepe Etkinlik Alanı'nda ziyaretçileri ile buluştu. Horon ekipleri, tulum ve kemençe eşliğinde katılımcılara müzik ziyafeti yaşatırken, Artvin yöresine ait birbirinden farklı ürünlerin tanıtım ve satışları yapıldı. Artvin yöresine ait kültürel değerler yaşatıldığı etkinlikte kuymak, hamsi tava, hamsili ekmek, yoğurtlu silor, hamsili pilav, Yusufeli pirinci gibi farklı lezzetler tanıtıldı.

Maltepe’de Düzenlenen Artvin Tanıtım Günleri’nde Merkez, Kemalpaşa, Hopa, Arhavi, Ardanuç gibi ilçelerin yanı sıra Şavşat Belediyesi’de Yerini Aldı

Artvin Dernekler Federasyonu tarafından İstanbul Maltepe’de düzenlenen Artvin Tanıtım Günleri’nde Şavşat Belediyesi ve S.S. Şavşat Tarımsal Kalkınma Kooperatifi de yerini aldı.

Artvin’in kültürünü, gastronomisini ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla Artvin Dernekler Federasyonu tarafından İstanbul Maltepe’de 24-27 Kasım tarihlerinde düzenlenen Artvin Tanıtım Günleri’nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Artvin Tanıtım Günleri’nde stant açan Şavşat Belediyesi; projelerini, tarihini, kültürünü, yöresel lezzetlerini ve şehrin turistlik yerlerini tanıtırken, S.S. Şavşat Tarımsal Kalkınma kooperatifi ise üretimini gerçekleştirdiği doğal ürünlerin tanıtımını ve satışını yaparak stant ziyaretçilerine ikramlarda bulunuyor.

Artvin Tanıtım Günleri’nin açılışında konuşan Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar; “Göğe komşu topraklardan tüm hemşerilerime selamlar sevgiler getirdim. Organizasyona emeği geçen tüm Artvin sevdalılarına teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile “Artvin Tanıtım Günleri”nin açılışı gerçekleştirildi.

Tanıtım günleri açılış programına; CHP YDK Başkanı ve Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamza Çebi, Şavşat Belediye Nihat Acar, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu,  İş İnsanı İsmet Acar, İBB Başkan Danışmanı Bülent Akköse, ARDEF Başkanı Hakan Bekar, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yardımcısı Cem Koçtürk, Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda Artvinliler katıldı.

Ayla ALKAN

Editör: TE Bilisim