Artvin'de 2 bin rakımlı Mersivan Dağı'ndaki Atabarı Kayak Merkezi'nde kar yağışı başladı.

Kent merkezine 18 kilometre mesafede bulunan Atabarı Kayak Merkezi, kar kalınlığı ve kalitesinin istenilen seviyeye gelmesiyle kayak severleri ağırlamaya başlayacak.

Doğu Karadeniz bölgesinde Artvin'in otantik atmosferi içinde yükselen Atabarı Kayak Merkezi, kayak severlerin en gözde mekânlarından biri haline geldi.

Zorluk derecesine göre 3 pistten oluşan merkezde, 595 metre uzunluğunda telesiyej ve 159 metrelik teleski hizmet veriyor.

Atabarı Kayak Merkezi,   günde toplam 2 bin kişinin kayak yapabileceği, ulusal yarışmaların düzenlenebileceği bir kapasiteye sahiptir.Atabarı Kayak Merkezi, Karadeniz’in en popüler kayak merkezi. Yüksek irtifa, kaliteli kar, uzun kış, Atabarı Kayak Merkezi ’de sınırsız kayak keyfi sunuyor.

Normal kış şartlarında iki ya da üç metre kar kalınlığı var. İkliminden dolayı da bu süre boyunca, kar kalitesi ‘toz kar’ özelliğini koruyor.

Atabarı Kayak Merkezi i’nin 1300 metrelik pisti ve snowboard’cular için de ezilmemiş, doğal pistler var. Bu pistlere teleski ya da telesiyejlerle ulaşılıyor.

Atabarı Kayak Merkezinde kayak evi, günübirlik tesisler ve lokantalar bulunuyor. Kayak malzemesi kiralama hizmetleri verilmektedir ayrıca amatör kayakçılar için kayak hocalarından derslerde alınabiliyor.

İdeal bir kar kalitesine sahip olan dağda, Türkiye'nin en doğal ve farklı zorluk derecesine sahip üç kayak pisti yer alıyor. Kayar Yaparken duyulan heyecan, Atabarı Kayak Merkezi’nin muhteşem görüntüleri ile birleştiğinde unutulmaz bir tatil gerçekleşiyor.

Atabarı Kayak Merkezinin Konumu

2029 rakımlı zirveye sahip Atabarı Kayak Merkezi, Artvin’in kuzeyinde yer alır ve güney-doğu yönünde uzanır. Artvin Türkiye'nin Kayak Turizmine en uygun illerinden biri.

Isınmanın Denizlere Etkisi Sürdürülebilir Turizmle Azaltılabilir Isınmanın Denizlere Etkisi Sürdürülebilir Turizmle Azaltılabilir

Atabarı Kayak Merkezinde Sezon

Yılın 150 günü karla örtülü oluyor. Kasım-mayıs arasındaki dönem kayak etkinlikleri için en uygun zaman oluyor. Normal kış koşullarında 2-3 metre kar yağışı almakta. Mevsim boyunca "toz kar" üzerinde kayak yapılmakta.

Atabarı Kayak Merkezine Ulaşım

Artvin’e Ankara ve İstanbul'dan Trabzon ve Rize Artvin Hava Limanı üzerinde uçak seferleri bulunmakta. Kayak Merkezi 16 km uzaklıkta. Kış mevsimi boyunca Şehir merkezinden Minibüs seferleri bulunmakta.

Hatice Diler

Editör: TE Bilisim