AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, Artvin Çoruh Üniversitesi rektörlük binası ile ilgili çıkan haberler hakkında değerlendirmeler yaparak, haberin bilgi eksikliğinden değil kasıtlı yapıldığını ifade etti.

AK PartiArtvin Milletvekili Erkan Balta basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin ulusal basında da yer alan Artvin Çoruh Üniversitesininyurt yerine rektörlük binası yapması haberini nasıl değerlendirdiği sorusuna “Bu bilgi eksikliğinden yapılan bir yanlışlık değildir kasıtlı yapılmış bir durumdur. Rektörlüğün yurt yapmak gibi bir bütçesi yoktur. Yurt konusu Gençlik ve Spor Bakanlığına ait bir konudur” dedi.

Balta, çıkan haberler ile ilgili olarak, “Bahsi geçen haberdeki konu işin gerçeğiyle hiç alakası olmayan bambaşka iki ayrı konudur. Bunun bilgi yetersizliğinden, bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşünmüyorum. Bu tam bir çarpıtmadır sebebi şudur bir defa üniversitenin yurt yapmak gibi görevi yoktur.Üniversitede kendi işleri, kendi göreviyle ilgili yatırımlarını yapar.Herkesin bildiği gibi Artvin Çoruh Üniversitesinin rektörlük binası çok uzun zamandır Seyitler yerleşkesinden Merkez yerleşkesine almak gibi bir planı vardı.O plan çerçevesinde rektörlüğü şimdi şehir merkezindeki yerleşkesinde inşa etti. Diğer yandan özel idareye ait olan İsrafil Kışla’nın çok büyük emekleri var buradaki arsanın KYK'ya Gençlik ve Spora devredilerek diyor inşaatı başlatıldı ayrı kurumların ayrı bakanlıkların görevindeki ayrı süreçlerdir. O gazetenin haberinde sanki rektörlük yurt ihtiyacı varken kendisine rektörlük binası yaptırmış gibi bir konu bir çarpıtmadır zaten rektörlüğün böyle bir görevi böyle bir bütçesi yoktur” diye konuştu.

Yıllardır yapımı tamamlanmayan öğrenci yurdunun belediyenin işi zorlaştırmasından dolayı devam etmediğini ifade eden Balta, yüklenici firmaya 19 milyon lira para cezası kesildiğini söyleyerek, “Artvin Çoruh Üniversitesi merkez yerleşkesinde bulunan yurt inşaatı üniversite öğrencilerinin konaklama sorununu çözmek için Artvin ölçeğine göre çok büyük bir inşaat olarak planlandı ve inşaatına başlandı.Geçtiğimiz yıl içerisinde maliyet farklarındaki artış firma açısından çalışmayı zorlaştırıyordu ancak belediyenin de neredeyse devam etmesini imkansız kılacak şekilde çok büyük maliyetler önüne çıkarması firmaya artık işi devam ettiremez noktasına getirdi ve firma işi bırakmak zorunda kaldı. İşin devamı için bizim de ilişkilerimiz sürüyor yeni ihale yapabilmek için” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim