Başkan Orhan, Doğalgazın Borçka’ya gelmesi için sadece belediye olarak talepte bulunmamız yeterli değil. İktidar ve muhalefet temsilcileri , STK’lar, il genel meclisi, Borçka halkı hep birlikte kısaca Borçka bileşenleri birlikte ses verirsek neden olmasın. Yeter ki siyasetüstü, Borçka halkına hizmet adına Borçka odaklı düşünelim.”

Artvin Merkez, Şavşat, Arhavi ve Hopa’nın doğalgaza kavuşuyor olması Borçka gündemini  ilçeye ne zaman doğalgaz gelecek olarak değiştirdi. Şavşattan sonra Arhavi ve Hopa’nın da doğalgaza kavuşacak olması Borçkalı vatandaşlara umut ışığı oldu. Borçka’nın da doğalgaz kapsamına alınması için lobi oluşturulması yönünde yorumlar yapılıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, 2 yıl önce Meclis kararı alarak doğalgazın Borçka’ya getirilmesi için kolaylıklar sağlanacağı yönünde şirkete güvence verdiklerini, ancak o günkü şartlarda kabul edilmediğini söyledi.

Başkan Orhan, doğalgaz’2ın önemli gündem maddesi olduğuna değinerek, “Artvin’de doğalgaz konusu gündemin önemli bir maddesidir. Doğalgaz Artvi̇n Merkez ilçeye yeni geliyor. Şavşat’tan geçtiği için Şavşat, bu şansı avantaja çevirmeyi başardı. Burada Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar’ı kutluyorum. Şimdi sahil ilçelerimiz Arhavi ve Hopa doğalgaz kapsamına alındı. Bu nedenle Borçka’nın da kapsama alınması için kamuoyunda, sosyal medyada  gündem oldu. Belediye olarak biz  2020’de doğalgaz için harekete geçtik. Meclis kararını aldık ve yazımızı yazdık. 2 yıl önce gelen cevap olumsuzdu. Ancak şimdi ilçeler için doğalgaz sözkonusu. Doğalgazın Borçka’ya gelmesi için sadece belediye olarak talepte bulunmamız yeterli değil. İktidar ve muhalefet temsilcileri , STK’lar, il genel meclisi, Borçka halkı hep birlikte kısaca Borçka bileşenleri birlikte ses verirsek neden olmasın. Yeter ki siyasetüstü, Borçka halkına hizmet adına Borçka odaklı düşünelim. Bundan dolayı belediye olarak doğalgazın Borçka’ya gelmesi için bize ne düşüyorsa geçmişte olduğu gibi bugün de yapmakta hazırız. Bu konuda kim bir adım atarsa Borçka Belediyesi on adım atacaktır. Yeter ki bir adım atılsın” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim