Saadet Patisi Artvin İl Başkanı Gültekin Soydan, çeşitli ülkelerin Türkiye konsolosluklarını kapatması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Soydan, “Amerikan hükümetinin ABD vatandaşlarını ikide bir Türkiye'de özellikle de İstanbul'daki olası terör saldırılarına karşı uyarması "ne anlama" geliyor! Siz bu konuda "ne düşünüyorsanız" bilemiyoruz ama bizler bu uyarıları Amerika'nın "ben Türkiye'de bir haltlar karıştıracağım sizi şimdiden uyarıyorum" diyerek vatandaşlarının "dikkatini çekmeye" çalışması olarak görüyoruz.  Düşünmüştük ama "acaba yanılıyor muyuz" diye biraz beklemeyi tercih etmiştik. İlk uyarı geldiği zamanda böyle düşünmüştük! Yanılmadığımız ABD'den gelen ikinci uyarı ile ortaya çıktı. Amerika bu sefer olası terör eyleminin nerelerde olabileceği hakkında uyarıda bulunarak ayrıntılı bilgi veriyor!

Adeta adres veriyor! Önce İstanbul'da terör eylemi olabilir diyordu. Ardından Galata ve Beyoğlu bölgesini işaret ediyor. Yani olası diye tanımladığı eylemin hiç de olası bir eylem olmayacağının, planlı programlı bir eylem olacağının ipucunu veriyor! Belli ki her şey hazır! Eylemin yapılacağı ülke belirlenmiş. Sadece ülke belirlenmekle kalmamış o ülkenin neresinde yapılacağı da kesinleşmiş! Ve geriye kendi vatandaşlarını uyarmak kalmış! Şimdi yaptıkları "biz bir haltlar karıştıracağız siz sakın oralarda bulunmayın" demekten öteye bir şey değil. Bu kadar hazırlık yapan elbette üç beş tetikçi bulmaktan aciz değildir! Zaten ABD gazeteleri Amerikan askerlerinin teröristleri nasıl eğittiklerini ballandıra ballandıra anlatmıyorlar mı? Eğittikleri teröristlerden birini salıverirler Galata'ya Beyoğlu'na olur biter! Evet, Amerikan hükümeti Türkiye'yi nasıl karıştırmak istediğini gayet açık anlatıyor.

Bizimkiler ise oyunu fark ettiklerini açıklama yerine mukabil uyarılarda bulunmakla yetiniyorlar. Ve ABD'ye gidecek Türk vatandaşlarını uyarıyorlar. Kukusuz seçim öncesinde Türkiye'yi karıştırmak isteyenler çıkabilir. Bu oyunlara karşı dikkatli olunmalıdır. Dikkatli olmadan öteye hassas olunmalıdır. Kutuplaştırıcı ve kamplaştırıcı üsluplardan bu dönemde özellikle uzak durulmalıdır. Yani ABD'nin oyununa gelinmemeli ve bu oyun bozulmalıdır.” dedi.

 

Editör: TE Bilisim