2023 Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs programı başvuruları başladı.

T3 Vakfı, Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı kapsamında Yükselen Yıldız Burs Programı, Eğitmen-Mentor Burs Programı ve Eğitim Desteği Burs Programı ile ortaokul, lise, lisans ve lisansüstü öğrencileri olmak üzere toplam 4000 öğrenciye aylık 1600 TL’ye kadar burs imkanı sağlıyor.

Bursiyerlere özel eğitim imkanları ve Vakıf projelerinde yer alma fırsatı sunularak bursiyerlerin kişisel, akademik ve kariyer gelişimlerine katkı sağlaması hedeflenen programa İstanbul genelinde lisans ve yüksek lisans öğrencileri başvuru yapabilecek.

Programda 100 öğrenciye 10 ay boyunca aylık 1600 TL burs sağlanacak.

Program başvurusunun aşamaları: 1) KYS Ön Başvuru 2) Canlı Video Mülakat 3) Vaka Mülakatı 4) Yönetici Mülakatı.

T3 Vakfı tarafından yapılan açıklamada “Bursiyerlerimizin yetkin oldukları alanlar üzerine Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitmenlik ve yarışmalar için desteklenen takımlara mentorluk yapma imkanı ile öğrencilerin psikososyal gelişimlerini takip ederek geliştirme imkanı sunulmaktadır. Bu şekilde öğrenciler arasında besleyici bir döngü oluşturulması hedeflenmektedir.

81 ildeki, üniversitelerin mühendislik, PDR, psikoloji, sosyoloji, BÖTE ağırlıklı bölümlerde eğitim gören lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yöneliktir.

1000 öğrenciye 10 ay boyunca aylık 1600 TL burs sağlanacaktır.

1) KYS Ön Başvuru 2) Genel Yetenek Testi 3) Video Mülakat 4) Panel Mülakat

İhtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği sağlanması ve Milli Teknoloji Hamlesi bilinci ile daha fazla gencin vakıf projelerine dahil edilmesi hedeflenmektedir.

81 ildeki ortaokul, lise veya üniversitelerde öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrenciler başvuru yapabilmektedir.2900 öğrenciye 10 ay boyunca aylık 1000 TL burs sağlanacaktır.

Aşamalar: 1) KYS Ön Başvuru 2) Belge Beyan Aşaması” ifadeleri yer aldı.

 

Editör: TE Bilisim