Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilen eğitimleri tamamlayarak antrenör olan eski futbolcu Kani Kaynar, Artvin Çaykur Rizespor Futbol Okulu’nu açmaya hazırlanıyor.

Artvin’deki çocukları spora yönlendirmek ve futbola yetenekli olan gençleri profesyonel takımların altyapısına kazandırmak amacıyla Çaykur Rizespor Futbol Okulu Kani Kaynar Antrenörlüğünde açılıyor.

Trabzonspor Kulübünden Transfer Haberlerine Yalanlama Trabzonspor Kulübünden Transfer Haberlerine Yalanlama

Konu ile ilgili açıklamalar yapan Kaynar, “Yıllarca Samsunspor Kulübünde futbolculuk yaptım. Bazı sorunlardan dolayı futbolu bırakmak zorunda kaldım. Verdiğim bu aradan sonra sporu sevdiğim için bunu antrenörlük ile süslemek istedim. Antrenörlük belgesini almak için eğitim aldım. Antrenörlük belgesi almak için yaklaşık 1 ay gibi bir süre kurs yaptık. Her gün dolu dolu kurs yaptık. Ağır bir süreçti kolay alınabilen bir belge değil. Sonuçta biz de eğitimciyiz artık. Daha sonra Çaykur Rizespor Futbol okulu açma teklifinde bulundu ve okul açmaya karar verdim. Rize ile 1 saatlik bir mesafemiz var bize en yakın profesyonel takımlardan biri bu bize avantaj sağlayacaktır. Okulda yetenekli olan gençleri yetiştirerek profesyonel takımlara kazandırma amacımız var. İlk etapta 5-13 yaş aralığı çocuklarımız ile çalışacağız. İlerleyen yıllarda bu yaş aralığıı ilerletmeyi düşünüyoruz. Şuanda çok fazla talep var ama tek antrenör olduğum için 40 öğrenci ile çalışmayı planlıyorum. Çocuklar ile çalışacağımız için özen göstermem gerekir tek antrenör ile de bu kadar çocuğun yeterli olacağını düşünüyorum. Öğrenci başı 300 lira gibi bir rakam ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İlerleyen zamalarda kulüpten de destek alacağız” dedi.

Çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasının en iyi yolunun sportif faaliyetler olduğuna değinen Kaynar, “Herkes futbolcu olacak diye bir kaide yok. Çocuklar çok yetenekli olmayabilir ama bizim amacımız spor ile ilgilenirler ise farklı ortamlara girmezler kötü alışkanlıklar edinmezler diye düşünüyoruz. İyi bir futbolcu olmak değil iyi bir birey olma yolunda da kulübümüz faydalı olacaktır” diye konuştu.

Artvin’de yeterli spor tesislerinin olmadığını dile getiren Kaynar, “Şehrimizin sportif tesisleri yok. Bu da bizi çok zorlayacak. Bizim yetkililerden talebimiz Artvin gibi spor aşığı bir kente bir an önce bu tesisler kompleksleri kazandırmalarıdır. Yakın tarihte vekilimiz Erkan Balta bunula ilgili yer sorununun halledildiği açıklamasını yapmıştı. İnşallah bir an önce yapıma başlanır çünkü bu bizim çocuklarımız için oldukça büyük bir kayıp” ifadelerini kullandı.

Hatice Diler

Editör: TE Bilisim