ÇYDD Artvin Şubesi Türkan Saylan’ı anlatan tek kişilik tiyatro etkinliği gerçekleştirdi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Artvin Şubesi kurulduktan sonra ilk etkinliğini çok özel bir tiyatro gösterisi ile gerçekleştirdi. Şenay Güler’in oynadığı tek kişilik oyun“Benim adım Türkan Saylan, Salonu dolduran tiyatrosever Artvin halkını duygulandırdı.

Artvin’de Ahmet Hamdi Tanpınar adıyla son derece güzel standart bir salon var.  Dernek Yöneticileri dilekçe ile müracaat etmesine rağmen İl Özel İdaresi Salonu vermeyince oyun ARTRİUM AVM çok amaçlı toplantı ve düğün Salonunda sahne oluşturularak sergilendi.

Artvinliler bundan önce de verilmeyen salonlar nedeniyle benzer sorunu yaşamışlarsa da “Bize Her Yer Sahne” sloganıyla sorunu aşmayı başarmıştı. ÇYDD Artvin Şubesi de aynı şekilde etkinliği kalabalık bir izleyici ile gerçekleştirdi.

 Tiyatro gösterimine Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, eşi Suna Elçin, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan eşi Fatma Orhan, CHP Artvin Milletvekili Aday Adayı Ahmet Biber, Barış Demirci, Eğitim Sen Artvin Şube Başkanı Köksal Gümüş, OR-KOOP Başkanı Hasan Yaşar, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilek Çoruh, AFGAD Yönetim Kurulu Üyesi Sami Özçelik ve Artvin halkı katıldı.

Yaklaşık 500 kişinin doldurduğu salonda tiyatro gösterisi öncesi kısa bir açılış konuşması yapan ÇYDD Artvin Şubesi kurucu Başkanı Nurcan Ay Katırcı, açılış konuşması yaptı.  Katırcı konuşmasında, Geç kalınmış bir Derneği yani ÇYDD’yi 2022 Ağustos ayı içinde resmen kurduk. Derneğimizin ilk etkinliğini yakın tarihte Bursiyer öğrencilerimizin de katıldığı kurucu yönetim kurulu ve dernek üyelerimizin hazır bulunduğu ÇYDD Artvin Şubesi olarak 08.01 2023 tarihinde gerçekleşen tiyatro etkinliğinde bizleri yalnız bırakmayan Artvin halkına teşekkürü borç biliriz.

Levent ÜzümcüTiyatro’sunun sahneye koyduğu Şenay Gürler’in oynadığı " Ben Türkan Saylan" adlı oyunumuzda bizleri yalnız bırakmayan ÇYDD dostları sağ olun var olun.

Sayenizde güçlenerek yola çıktık.

Tiyatro sahnesi olmayan bir salonda sergilemek zorunda bırakıldık bu güzel oyunu. Bir düğün salonunu tiyatro sahnesine dönüştüren ve bize her konuda destek olan Belediye Başkanımıza da ayrıca teşekkür ederiz.

Yoğun kar yağışına rağmen salonu dolduran halkımız, bu aydınlık yolda birlikte ilerleyeceğimizin,yalnız olmadığımızın mesajını verdi bize. Tek amacımız, Sizlerden aldığımız güçle pek çok gencimizin yolunu aydınlatmaktır”dedi.

Kum Sanatı Gösterisi Yapıldı Kum Sanatı Gösterisi Yapıldı

Editör: TE Bilisim