Yeniden Refah Partisi Artvin Merkez İlçe Başkanı Süleyman Tosun, kentte şehiriçi dolmuş ücretlerinin öğrencileri zorladığını ve belediyenin ve ilgili kurumların dolmuş şoförlerine destek vererek, ücretlerde indirime gidilmesi gerektiğini söyledi.

Artan akaryakıt fiyatlarının ardından kentte ulaşım sektöründe hizmet veren dolmuş şoförleri ücret tarifesinde arış yaptı. Yeniden Refah Partisi Merkez İlçe Başkanı Süleyman Tosun, hem şoför esnafını hem de öğrenciyi desteklemek adına belediyenin kendi bütçesinden şoför esnafını desteklemesini ve dolmuş ücretlerine indirim yapılmasını dile getirdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tosun, “Artvin Çoruh Üniversitesi  öğrencilerinin gerek partimizi ziyaret ederek  gerekse sosyal medya aracılığı ile yaptığımız sohbetlerde bir çok sorunlarla karşılaştıklarıni dile getirdiler. Bunların en başında şehir içi dolmuş ücretlerinin ve seyitler durağı  dolmuş ücretlerinin yüksek olması geldi. Bizler Yeniden  Refah Partisi olarak Artvin Belediyesinden, Ticaret Ve Sanayi Odasından, minibüsçuler odasından ve ilgili kurumlarının  öğrencilerimizin bu mağduriyetini gözardı etmemelerini bu konuyla yakından ilgilenmelerini istiyoruz” dedi. 

Belediye Çalışanlarına Seslendi Belediye Çalışanlarına Seslendi

Tosun açıklamasında, “ Yeniden refah Partisi Artvin Merkez İlçe Başkanlığı  olarak Artvin’imizin  huzuru  ve bekası için bir çok çalışma yapmaktayız. Her zaman güçlünün haklı olduğu tarafı değil haklinin güçlü olduğu tarafta olduğumuzu her defasında gerek sosyal medya  gerekse yazılı ve görsel basInda dile getirdik. Bizler seçimde kendimizi nasıl ileriye götürmek düşüncesiyle  değil halkımızın, esnafımızın işçi ve memur kardeşimizin ilimizde zor şartlar altında eğitimine devam eden üniversite  öğrencilerimizin günden güne kaybolan özgüvenini, huzurunu ve ekonomik şartlarını tekrar nasıl kazanırız düşüncesi içerisinde tüm yönetimlerimizle birlikte çalışmalarımıza  devam etmekteyiz. Artvin Çoruh Üniversitesi  öğrencilerinin gerek partimizi ziyaret ederek  gerekse sosyal medya aracılığı ile yaptığımız sohbetlerde bir çok sorunlarla karşılaştıklarıni dile getirdiler bunların en başında şehir içi dolmuş ücretlerinin ve seyitler durağı  dolmuş ücretlerinin yüksek olması oldu. Artvin Merkez olmak üzere tüm kafe ve lokantaların fast food çatısı altında bulunan işletmelerinin fiyatlarının yüksek olması  öğrencilerimizi zor duruma sokmaktadır. Ülkemizin zor ekonomik şartlar altında mücadele ettiğini biliyoruz. Günden güne artan fiyatlar daha da zorlaştırıyor. Normal yaşam şartını bide bunlara çocuklarını okumaya gönderen ailelerimiz artık iyice ekonomik olarak tükenme  noktasına gelmiştir. Bizler Yeniden  Refah Partisi olarak Artvin Belediyesinden, Ticaret ve Sanayi Odasından, minibüsçuler odasından ve ilgili kurumlarının  öğrencilerimizin bu mağduriyetini göz  arda etmemelerini bu konuyla yakından ilgilenmelerini istiyoruz” diye konuştu.  

“ İşletmeler ve minibüsçülerin mazot ve diğer gider maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle zor şartlar altında hizmet verdiklerini de biliyoruz” diyen Tosun, Artvin Belediye Başkanlığına seslenerek, “Bu sebeple Artvin Belediyesinin sorumluluk alarak en azından dolmuş ücretlerine belediye bütçesinden dolmuşçu esnafımızın maliyetini düşürmek yükünü azaltmak için sefer başına dolmuşçulara mazot desteği vermesini talep ediyoruz. Yeniden partisi olarak sunun farkındayız  ve çok iyi biliyoruz ki milletimiz varsa biz varız biz onlarla güçlüyüz” ifadelerini kullandı.

Hatice Diler

Editör: TE Bilisim