Artvin Valiliği koordinesinde Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı düzenledi.

Artvin Valiliği koordinesinde Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2 Aralık Cuma günü Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde saat 13.30’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı düzenledi. Program, Özel Eğitim Öğrencilerinin yaptıkları etkinleri gösteren bir Slayt Gösterisi ile başladı. Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Oratoryo ve Şiir ve Müzik Dinletisi ile devam etti. Özel Eğitim Öğrencilerin Keloğlan Dramatize Gösterisinin ardından Koro Dinletisi ile devam eden program Halk Oyunları Gösterisi son buldu. Programda konuşma yapan Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, car, iki okulda 57, 96 Özel Eğitim Sınıfında 298 özel eğitim öğrencisi olduğunu ve Halk Eğitim Merkezinde 101 kurs açıldığını, 300’e yakın öğrenciye el becerilerini geliştirme amaçla kurslar verildiğini söyledi. Artvin Vali Yılmaz Doruk ve eşi Meral Doruk, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, kurum temsilcileri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Programda konuşma yapan Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü, bütün dünyada engelli bireylerimizin, özel gereksinimli bireylerimizin toplum içinde aldığı yeri ve önemini hatırlatılması, bu bireylerin toplumdaki yaşamda kapladığı alanın daha kolay getirilmesi, yaşama tutunmalarını sağlanması, eğitimde fırsat eşitliğin sağlayarak gelecekte kazanımların anlamında fırsatların sunulduğu, ilimizde uzun süredir büyük bir önemle kutladığımız, hazırlık yaptığımız bir program. Bugün burada Halk Eğitim Müdürlüğü’müz ve Gazi Ortaokulu’muz, özel eğitimle ilgili tüm okul ve kurumlarımızın birlikte koordine içinde hazırladığı bir program izleyeceğiz. Ben kendilerine şimdiden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Acar, iki okulda 57, 96 Özel Eğitim Sınıfında 298 özel eğitim öğrencisi olduğunu ve Halk Eğitim Merkezinde 101 kurs açıldığını, 300’e yakın öğrenciye el becerilerini geliştirme amaçla kurslar verildiğini belirterek “Artvin Özel Eğitim benim için daha farklı bir anlam ifade ediyor. Bugün böyle 20 yıl öncelerine gittim, bir çocuklar bir öğretmenler, bu işe başladığımız zamanlar aklıma geldi. Bugün ilimizde iki okulda 57 öğrencimiz, 96 Özel Eğitim Sınıfında, 298 öğrencimiz, 178 Özel Eğitim Öğretmeni, Halk Eğitim Merkez’inde sadece 101 kurs açmışız. Orada da 300’e yakın öğrencimize el becerilerine, çeşitli yeteneklerini geliştirmek için çabalar gösteriyoruz. Devletimiz o kadar büyük, milletimiz o kadar kadirşinas ki bu 20, 30 yıllık süreç içinde özel eğitimde, özel gereksinimle öğrencilerine yapılan yatırım ve yapılan pozitif ayrımcılık, saymakla bitmez” ifadelerini kullandı.

Gerçekten de bugün bir öğrencimize 50 metre pırıl pırıl bir dersliği, iki öğretmeni, bir servisi tahsis edecek kadar büyük bir devleti, bir milleti üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Düşünün ki bir derslikte, iki öğretmenimiz, o çocuğumuza kıymetli bir eğitim veriyor. Ben bir eğitimci olarak, Avrupa Birliği’ne bağlı ülkeleri, dünyanın birçok devleti gezme fırsatı buldum, inanın ki yoktu, böyle bir fırsatlar yok. Devletimizin bu olanaklarını kullanarak bu çocuklarımızı yeteneklerini en üst düzeyde geliştirmeye çalışıyor. Özel eğitim alanında ülkemizin kat ettiği bu mesafede de özellikle

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın özel yetenekli çocuklara gösterdiği pozitif ayrımcılık, sunduğu olanaklar, gelmiş geçmiş tüm milli eğitim bakanlarımız, emeği geçen bütün devlet büyüklerimize şükranlarımı arz ediyorum. Bugün aslında söz çocuklarımızın, ben kısaca, nezaketen hoşgeldiniz konuşması yapmak istedim. Ben programda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, kıymetli öğrencilerimize ve bu öğrencilerimize, büyük bir özveriyle, cefakârlıkla hizmet eden, emek eden özellikle annelerimiz ve babalarımız olmak üzere kıymetli ailelerimizi, öğretmen arkadaşlarımıza ve katılımlarıyla bizleri şereflendiren bütün misafirlerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Editör: TE Bilisim