Hopa’da SOL Partililer ve Halkevi üyeleri, bir yeşil alanla ilgili ihale yapılması üzerine CHP’li Belediye Başkanı Taner Ekmekçi’yi protesto etti.

Artvin Hopa’da SOL Parti ve Halkevleri üyeleri, bir yeşil alanın ihaleye çıkarılması üzerine Belediye Başkanı Taner Ekmekçi’yi makam odasında protesto etti. SOL Parti ve Halkevleri üyeleri ihalenin etik olmadığı gerekçesiyle Ekmekçi’ye tepki gösterdi.

CHP’li Belediye Başkanı Taner Ekmekçi’yle görüşmek istenen grup, makamında olmayan başkanı beklemeye başladı. Polis de makam odasına gelirken, SOL Partililer ve Halkevi üyeleri tepkilerini burada duyurdu.

Gerçekleştirdikleri protestoya ilişkin açıklama yapan SOL Parti Hopa İlçe Başkanı Tanju Gümüşkaya, “Kamuoyuna ait arazinin ranta açılması için gerçekleştirilen ihale için Hopa Belediyesinin önündeyiz. Belediye Başkanı Taner Ekmekçi ile defalarca görüşmemize rağmen ne bizi dinledi ne de Hopa kamuoyunun telkinlerine kulak verdi. Bu ihalenin Hopa’nın yararına olmadığını anlatmamıza rağmen, kamusal belediyecilik anlayışına ters olduğunu anlatmamıza rağmen bu ihalenin yapılması konusunda bizlerle inatlaşmış bulunmaktadır. Hopalılar olarak ihalenin takipçisi olacağız ve Hopa Belediyesi önünde bekleyişimizi sürdüreceğiz” dedi.

Halkevleri Doğu Karadeniz Temsilcisi Dursun Ali Koyuncu da “Başkan bu böyle olmaz. Halka aç bu belediyeyi birlikte yönetelim komisyonlar kuralım dedik, hiçbirine yüz çevirmedin, yetmedi tuttun bizi Hopalılarla karşı karşıya getiriyorsun” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Tüm bu gelişmelere rağmen hale gerçekleştirildi ve 35 m2 alan aylık 2 milyon TL teklif veren kişide kaldı. Vatandaşlarda ihalenin etik olmadığını,35 m2 alan için 2 milyon TL aylık bedelinin normal olmadığını, ihalenin iptal edilmesini beklediklerini söylediler.

Bu arada Hopa meydanında yaşanan gerginliği gidermek için Kaymakam Gürkan Üçüncü beraberinde İlçe Emniyet müdürü ile meydana gelerek ortamın sakinleşmesi adına görüşmelerde bulundu. Akşama kadar bekleyişlerini sürdüren grup akşam saatlerinde dağıldı.

Ayla ALKAN

Editör: TE Bilisim