Yeniden Refah Partsi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan baraj inşaatı ile birlikte sular altında kalacak Yusufeli ilçesinde vatandaşların yeni yerleşim yerine taşınma sürecini yerinde inceledi.

Partisinin il kongresine katılmak üzere Artvin’e gelen Erbakan, taşınma sebebiyle tarihi süreç içerisinde olan Yusufeli’nde vatandaşlar ile bir araya gelerek esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erbakan, “Artvin’e gelmişken yusufelinde de temaslarımızı gerçekleştiriyoruz. Halk ile buluşma programlarımızı Anadolu’nun dört bir yanında olduğu gibi burada da devam ettiriyoruz. Burada esnafımız ve halkımız ile buluşup onların dertlerini dinlemek, dertleri ile hemhal olmak ve Milli Görüş olarak Yeniden Refah Partisi olarak çözüm önerilerimizi projelerimizi kenilerine aktarmak maksadıyla burada bulunuyoruz” dedi.

Ekonomik sıkıntıların tüm Türkiye’de olduğu gibi Artvin’de de vatandaşın belini büktüğünü ifade eden Erbakan, “Alım gücünün düşmesi, yoksulluk, ekonomik sıkıntılar; hem işçiyi, memuru, küçük esnafı, çiftçiyi köylüyü derinden etkilemektedir. Burada da bu manzarayı göreceğimizi düşünüyoruz. Bu konuda da Millli Görüş olarak geçmişten gelen tecrübelerimiz ve Yeniden Refah Partisi olarak ortaya koyduğumuz projelerimizi, milli kaynak paketlerimizi bir çözüm olarak Yusufeli halkına sunulmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.

Yusufeli’nde yaşanan taşınma sürecini raporlayarak sorunların tespit edip kamuoyuna sunulmasını hedeflediklerini kaydeden Erbakan, “Yusufeli’nin özel bir durumu da yaklaşık iki ay sonra tamamen sular altında kalacak olması. Baraj inşatı dolayısıyla Yusufeli ilçesinin yeni bir yere taşınması söz konusu. Burada da arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre ciddi mağduriyetler var. Burada hak sahipliği nedeniyle sıkıntılar yüksek seviyede bunlarla ilgili buradaki teşkilatlarımızdan raporlar aldık. Ama burada yerinde konuyu inceleyip tespit edip burada bu mağduriyeti yaşayan Yusufelili kardeşlerimizle birebir muhatap olarak bu sıkıntılarını dinleyeceğiz. Bunların da gündeme getirilmesi kamuoyuna sunulması için Yeniden Refah Partisi olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Partisinin 6 Kasımda gerçekleştirilecek olan büyük kongresi için il kongrelerini devam ettirdiklerini de sözlerine ekleyen Erbakan, kongreler hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Ekim ayının sonuna kadar bütün illerimizin kongrelerini tamamlayıp 6 kasımda Ankara arena spor salonunda 2’nci olağan büyük kongremizi gerçekleştireceğiz. Bundan önce 17 kasım 2019’da ilk büyük kongremizi yapmıştık. Tarihe not düşmüştük, tarihi bir kongre olmuştu coşkusuyla katılımıyla mükemmeldi. Şimdi önümüzdeki ay tekrar aynı yerde 2’nci olağan kongremizi yapacağız bu il kongreleriizin böyle yoğun şekilde devam etmesinin sebebi de il kongrelerimizin tamamlanıp büyük kongremizin yapılmasıdır.”

Hatice Diler

Editör: TE Bilisim