Türkiye Millî Olimpiyatlar Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu ve Artvin Çoruh Üniversitesi birlikteliğinde Fair Play Üniversiteler Kervanı Projesi kapsamında 25 Kasım 2022 Cuma günü Fair Play Paneli ve Fair Play Karikatür ve Fotoğraf Sergisi düzenlendi.

“Fair Play: İyiye, Doğruya, Güzele” temasında düzenlenen panele TMOK İkinci Başkanı Prof. Dr. Bilge Donuk, TMOK Başkan Yardımcıları Remzi Yılmaz ve Prof. Dr. Gülfem Sezen Balçıkanlı, TMOK Komisyon üyeleri Prof. Dr. Seyhan Hasırcı ve Gazeteci Bülent Tuncay konuşmacı olarak katıldı. Üniversite Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Sinan Güner’in açılış konuşması ile başlayan panelin moderatörlüğünü BESYO öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi İrfan Kurudirek gerçekleştirdi.

Ahlaki değerlerin rekabetten daha önce geldiği görüşünün ön plana çıktığı panelde “Fair Play Ruhuna Aykırı Davranışlar”, “Atatürk, Fair Play ve Spor”, “Fair Play Eğitimleri ve Gençlerde Fair Play Bilincinin Oluşturulması”, “Sadece Sporda Değil Hayatın Her Alanında Fair Play” ve “Sporda Şiddetin Önlenmesine İlişkin Avrupa’da ve Ülkemizde Yürütülen Çalışmalar” temalarında bilgilendirmeler yapıldı. Konuşmaların akabinde Fair Play ödüllü Beden Eğitimi Öğretmeni Fikret Kadıoğlu, sporda başarının yanında fairplay davranışlarının da ödüllendirilmesi gerektiğini simgeleyen “mavi kart” uygulaması ile Arhavi’de centilmenlik bilincini ön plana çıkaran spor uygulamaları hakkında bilgiler aktardı.

Etkinliğin AÇÜ’de gerçekleşmesinde katkıda bulunanlara teşekkür belgelerinin takdim edildiği programı Artvin Belediye Başkan Vekili Ercüment Seçkin, Üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. Atakan Öztürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, AÇÜ personeli ve BESYO öğrencileri ile Artvin Spor Lisesi öğrencileri takip etti.

Milli Bilek Güreşçi Oya Aydın'ın Hedefi Dünya Şampiyonluğu Milli Bilek Güreşçi Oya Aydın'ın Hedefi Dünya Şampiyonluğu

AÇÜ

Editör: TE Bilisim