Sosyal medya fenomenleri sular altında kalacak olan Yusufeli eski yerleşim yerini son kez kayıt altına almak için ilçeye akın ediyor.

Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde yapımı tamamlanan, kemer baraj sınıfında 275 metreyle gövde yüksekliğiyle Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı su tutmaya devam ediyor.

Baraj kapaklarının kapanmasıyla, gövdede biriken su seviyesi 2 ay içinde 73 metreyi buldu. Karayolları başta olmak üzere, baraja yakın köylerdeki evler ve mahalleler birer birer sular altında kaldı.

Baraj suları Evren Mahallesi ve sanayi bölgesine ulaşırken, ilçe merkezine gelmesine 1 kilometre kaldı.

İlçede taşınma sürecinde sona gelinirken, sular altında kalacak olan Yusufeli'ni son kez görüntülemek için sosyal medya içerik üreticileri bölgeye yoğun ilgi gösteriyor. Sosyal medya içerik üreticileri Yusufeli'ne gelerek ilçenin son durumunu yerinde kaydedip takipçileriyle paylaşıyor.

Sosyal medya içerik üreticisi ve gezgin Reşit Duran, ilçenin sular altında kalmadan önce tarihe şahitlik edip kayıt altına almak istediklerini söyleyerek, "Son zamanlarda Yusufeli trend olduğu için takipçilerimizin merakından dolayı buralara geldik. Takipçilerime detaylı bilgi vermek için buradayım. Yusufeli eski yerleşim yerini gezdik, yeni yerleşim yerini gören hakim noktadayız. Suyun dolma noktasını gördük, oradan da şimdi suyun geldiği yerleri çekip takipçilerimle paylaşacağız. Gerçekten çok ilginç anlara şahitlik ediyoruz. Bir tarih sular altında kalacak. Buna şahit olmak ilginç bir his" dedi.

Sosyal medyada takipçi kitlesi olan ve içerik üreten Onur Ekin,ilçenin merak konusu olduğunu ve takipçilerinin bu bölgede çekim talebi olduğunu ifade ederek, "Yusufeli'nin sular altında kalmasına son kez şahit olmaya geldik. Eskisiyle yenisiyle. Yusufeli ile ilgili barajın dolduğuna dair, Yusufeli ile ilgili bilgiler verdik. Eskisini, yenisini, neler yapıldığını, neler yapılıyor halen daha onlarla ilgili bilgiler veriyoruz. Teknik bilgiler konusunda takipçilerimizi bilgilendiriyoruz. Aşama aşama paylaşıyoruz." diye konuştu.

Fenomen Emrah Kara ise eski ve yeni karşılaştırması yaptığını ifade ederek, "Baraj altında kalacağı için merak ettik dikkatimizi çekti. Hem ben hem başkaları neden bunu görmesin onun için çekimlere geldik. Takipçilerimizle paylaşacağız YouTube kanalımızda hem Instagram hesabımızda. Biz duygulandık, onlar da duygulansın. Burada eskiden yaşayıp da şimdiki yaşamı kayıt altına aldık. Burada anılar yaşantılar sular altında kalıyor. Bu duygusal açıdan bakıldığı zaman çok büyük fedekarlık bence. Burada yaşayan biri olsaydım her taşında her kayasında anım olan bu yerleri bırakmakta çok zorluk yaşardım. Burada benim fazla anım hatıram olmamasına rağmen değişik bir hüzün kapladı içimi" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim