Arhavi Ziraat Odası Başkanı Sadık Yıldızbayrak, fındık üreticilerinin yapması gereken hazırlıklar hakkında üreticilere uyarılarda bulundu. Fındık ağaçlarını kışa hazırlama noktasında yapılması gerekenleri hatırlatan Yıldızbayrak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Fındık Bahçelerinde Aralık Ayı İle Mart Ayı Arasında Yapılması Gerekenler:

1-Aralık :

Budama, kök ve dip sürgünü temizliği yapılabilir. Fosforlu ve potaslı gübre verilebilir. Kireç verilebilir, çiftlik gübresi verilebilir. Toprak bellenebilir, kozalaklar toplanabilir. Fidan çukurları açılır ve dikim yapılabilir.

2-Ocak:

 Çiftlik gübresi, fosforlu ve potaslı gübre verilebilir. Budama, kök ve dip sürgünü temizliği yapılabilir. Fidan çukurları açılır ve dikim yapılabilir. Kozalaklar toplanabilir.

3-Şubat:

 Çiftlik gübresi verilebilir. Budama, kök ve dip sürgünü temizliği yapılabilir. Fidan çukurları açılır ve dikim yapılabilir. Virgül kabuklu biti kış ilaçlaması yapılabilir.

4-Mart :

Azotlu gübrenin yarısı kullanılır. Budama, kök ve dip sürgünü temizliği yapılabilir. Virgül kabuklu biti kış ilaçlaması yapılabilir. Fındık yaprak deleni ilaçlanır (Ayın ilk yarısında) Fındık filiz güvesi ilaçlanabilir (ayın ilk yarısında)”

Editör: TE Bilisim