Artvin Kitap Günleri Başladı Artvin Kitap Günleri Başladı

Artvin Halkeğitim Merkezi öncülüğünde Çoruh Kız Öğrenci Yurdunda açılan ‘Temel Fotoğrafçılık ve Dijital Fotoğrafçılık’ kursları tüm hızıyla devam ediyor.

Yoğun katılımın olduğu kursta Eğitmen Temel Okur tarafından fotoğraf çekme sanatıyla ilgili tüm incelikleri detaylı olarak anlatılıyor. Haftanın belirli günlerinde Çoruh Kız Öğrenci Yurdunda devam eden ‘Temel Fotoğrafçılık ve Dijital Fotoğrafçılık’ Kursularında teorik konuların yanında pratikler de yaptırılıyor. Kursta, fotoğraf makinelerinin özellikleri, iç ve dış donananımı, fotoğrafta ışık, açı gibi konular işleniyor.

Halk Eğitim bünyesinde açılan fotoğrafçılık kursları hakkında bilgi veren usta öğretici Temel Okur, “Temel Fotoğrafçılık ve Dijital Fotoğrafçılık Kurslarımızda, teknik bilgilerin yanı sıra dış çekim eğitimi de veriyor. Herkesin kendine özgü bir estetik bakış açısı var. Biz, açtığımız bu kurslarla birlikte kursiyer arkadaşlarımıza bu bakış açısını objektiflere yansıtmalarına yardımcı oluyoruz. Teknik, teorik ve pratik bilgileri öğrenmenin yanında kursiyerlerimize örnek fotoğrafları inceleme imkânı da sunuyoruz” dedi.

“İlimiz Fotoğraf Açısında Tam Bir Cennet”

Yaptıkları alan çalışması uygulamalarıyla şehrin tanıtımına da katkı verdiklerini belirten öğretici Temel Okur, “İlimiz fotoğraf açısında tam bir cennet. Doğasıyla tarihiyle içinde barındırdıkları bir fotoğrafçının aradığı her şeyi sunuyor. Bizler Artvin Halkeğitim bünyesinde açtığımız kurslarımızda farklı şehirlerden Artvin’e gelen Artvin Çoruh Üniversitesine gelen öğrenci arkadaşlarımıza hem temel fotoğrafçılık eğitimleri verip bilgilendirirken diğer taraftan da yaptığımız alan çalışmalarıyla Artvin’i tanıtıyoruz. Şehrimizin güzelliklerini fotoğraflama imkanı sunuyoruz. Gezdiğimiz yerlerde kursiyer arkadaşlarımız çektikleri fotoğrafları paylaşıp doğa cenneti Artvin’in tanıtılmasına katkıda bulunuyor” diye konuştu.

Kursların açılmasında Başta Artvin Halk Eğitim Müdürlüğüne ve Çoruh Kız Öğrenci Yurdu müdürlüğüne teşekkür eden Öğretici Temel Okur, 5 yıldır kurslar açtıklarını söyledi. Bu yılda eğitim öğretim sezonunun açılmasının ardından kursların tekrar başladığını belirten Okur, “Bundan önce ki senelerde de Temel Fotoğrafçılık ve Dijital Fotoğrafçılık kurslarımızı açmıştık. Bu yılda yoğun bir katılım var. Önce ki yıllara göre bu dönem katılım kat kat fazla. Bizde diğer usta öğreticilerimizle birlikte kursiyer arkadaşlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Bu hafta da özellikle sonbaharda renk cümbüşüyle görenleri kendine hayran bırakan Borçka Karagöl’de kursiyer arkadaşlarımızla fotoğraf çekim uygulamaları yaptık” şeklinde konuştu.

Borçka Karagöl’de karşılaştıkları manzara karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen kursiyerler bol bol fotoğraf çekme imkanı buldular.

HATİCE DİLER

Editör: TE Bilisim