Borçka Belediyesi, evlerde tıkanan lavabo gideri şikayetinin artması üzerine vatandaşlara lavaboların açık kalması için yapılması gerekenleri belediyenin sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşım ile duyurdu.

Borçka’da tıkanan lavabolar belediyenin ve vatandaşların çilesi haline geldi. Belediye ekiplerinin şikayetler üzerine ilgili yere gidip gideri açtıklarında borulardan yabancı maddelerin çıktığı vurgusu yapılan paylaşımda, vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.

Borçka Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Sevgili komşularımız,

her gün en az beş evden Belediyemiz şantiyesine lavabo ve wc tıkanıklığı ile ilgili şikayetler gelir. İhbar ve şikayetlerin önemli bir kısmı maalesef kanalizasyonu kırıp dökmeden, ortalığı perişan etmeden çözülemez.

Kırıp döktükten, ortalığı berbat ettikten sonra gördüğümüz en önemli tıkanıklık nedeni, kızartma yağları gibi kirli bulaşık yağlarının lavaboya dökülmesi, ıslak mendillerin hatta çocuk bezinin bile tuvalet giderine atılmasıyla karşılaşıyoruz.

Tıkanıklığı gidermek için kullanılan lavabo açısı vb. kimyasal maddeler ayrıca bir maddeye dönüşüyor ve yeni bir tıkanıklık sebebi olarak çözüm bulunmak üzere önümüze geliyor.

Peki ne yapabiliriz?

Yağlı tava ve tencerelerin bir peçeteyle silinip kaba yağı alındıktan sonra yıkamaya geçilmesini, ıslak mendil, çocuk bezi vb bezler gibi cisimlerin borulara atılmamasını özellikle rica ediyoruz.

Bez ve ıslak mendiller!. Bunlar suda erimediğinden klozete atılan her ıslak mendil ve bez boru içerisinde katman oluşturunca, pis suyu geri tepiyor.

Özellikle giriş ve birinci kat komşularımızın çok zor durumda kalmasına sebebiyet verdiğimizi, kul hakkına girdiğimizi de göz önünde bulundurarak bu yanlış uygulamalardan lütfen vazgeçelim.

Çocuklarımızın ıslak mendil ve bez türü malzemeleri klozete atmamaları gerektiği konusundaki eğitimlerin de ebeveynlere düştüğü bilinmelidir.”

Editör: TE Bilisim