Grand Artvin Hotel, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü girişimleri ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında KYK Yurt yedeğinde bulunan 626 öğrenci için kiralandı.

Artvin önemli bir gelişmeyi konuşuyor. Artvinli yerel yatırımcılar tarafından 2016 yılında yapılan ve kente hizmet veren en çok yatak kapasitesine sahip Grand Artvin Hotel kapılarını öğrenciler için açıyor. Otel, Artvin Çoruh Üniversitesinde eğitim hayatına başlayan öğrenciler için Kredi Kurtlar Kurumuna kiraya verildi.

ARTRİUM Alışveriş Merkezi ile birlikte 2016 yılında yapılan ve Artvin’in ilk AVM özelliğini taşıyan otel ve alışveriş merkezi, şehrin girişinde yürüme mesafesinde yer alıyor.

Üniversite öğrencileri için kiralanan otelde 626 öğrenci konaklayabilecek. 30 Eylül tarihinde otel yurt olarak Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde hizmet verecek.

“Yurt Sorununu Ortadan Kaldırıyoruz”

KYK yerleştirmelerinde yedekte bekleyen toplam 626 kız öğrencinin barınma sorununu çözdüğünü söyleyen AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta konuyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Artvin Çoruh Üniversitesi’nde öğrenim görmeye hak kazanan ve KYK yerleştirmelerinde yedekte kalan kız öğrencilerimizin yurt sorununu ortadan kaldırıyoruz. Spor Toto Teşkilatı Başkanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Teşkilat ve Valiliğimiz arasında protokol imzalandı.Valimiz Yılmaz Doruk başkanlığında İl Başkanımız Fatih Tahtalı’nın da katılımı İle imzalanan protokolle birlikte KYK yerleştirmelerinde yedekte bekleyen toplam 626 kız öğrencimizin barınma ihtiyaçlarını çözüme kavuşturacağız.

Amacımız Artvin’e Gelen Hiçbir Çocuğumuz Mağdur Olmasın

Konu ile ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, Spor Toto Teşkilatı Başkanlığı ile yapılan protokol kapsamında KYK’ya başvuru yapıp yedek olan öğrencilerin barınma sorununu çözmek için yapılan bir çalışma olduğunu belirtti.

KYK başvurusu yapıp yedek sırasında bekleyen 626 kız öğrencinin olduğunu söyleyen Demirkıran, “çalışmalarımız devam ediyor. Temel amacımız Artvin’e gelen hiçbir çocuğumuz mağdur olup dışarıya gitmesin. Mağduriyet yaşamadan eğitim öğretim hayatlarına devam etmelerini sağlamak için tüm kurumlarımızla çalışıyoruz” dedi.

Hatice Diler

Editör: TE Bilisim