Hopa Engelliler Derneği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel engelli kardeşlerimize anlamlı gece düzenledi. Gecede Karadenizin fenomen starı Davut Güloğlu ve yöre sanatçısı Aydoğan Can Yılmaz salonu coşturdu.

 Konserde katılımcılara hitap eden Hopa Bedensel Engelliler Derneği Genel Sekreteri Metin Ustabaş ”Her sene olduğu gibi bu senede engelli kardeşlerimiz için unutulmaz bir gece hazırladık. Engelli kardeşlerimizin bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini özellikle belirterek, “Sizler muhteşemsiniz” dedi.

Gecede Kemalpaşa Halk Eğitim Merkezi Engelsiz Yaşam Sınıfı ve Kemalpaşa Çok Programlı Lisesi Özel Eğitim Sınıfı gösteriler düzenledi. Gösteriler ardından her yıl düzenlenen açık arttırma usulü ile tablo satış merasimi gerçekleştirildi. Hopa Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan 3 adet tabloya, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Talip Sucu ve Ak Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Murat Balkaya 10 Bin TL bedelle talip oldu. Tablo satışından elde edilecek gelir Hopa Bedensel Engelliler Derneğine bağış olarak aktarılacak. Gecenin sonunda yöremiz sanatçısı ve aynı zamanda Hopa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Aydoğan Can Yılmaz ve Davut Güloğlu misafirlere renkli sahneler sundu.

Yeniden Refah Artvin İl Başkanı Talip Sücü’nün girişimleri ile böyle anlamlı bir gecede sahne almayı kabul eden Karadeniz Starı Davut Güloğlu adeta salonu coşturdu. Hep beraber şarkılar ve türkülerin söylendiği gecede renkli anlar yaşandı. Konser sonrası konuşan Güloğlu  “Dünya Engelliler Günü’ndeyiz. Yarın ne olacağımız belli değil. İnsanın gönlü engelli olmasın, sevgi engelli olmasın. Bu birlikteliğimiz çok önemli” şeklinde konuştu.

Yeniden Refah Partisi Artvin İl Başkanlığı ise gece sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Engelliler için yaptıklarınızı aslında kendiniz için yaptığınızı unutmayın. Asil engelliler karşılarına çıkan engelleri asamayanlardır. Sevgi, dayanisma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hepbirlikte inşa edeceğiz. Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanındayız. Adımlarınızın biçiminin ne önemi var mühim olan yürüyüşümüzle sevgi ve dostluk köprüsünü geçmektir. Bu şuurla Yeniden Refah Artvin il başkanlığımızın katılımı ve maddi manevi destekleriyle hopa engelliler derneği başkanlığının düzenlemiş olduğu kiymetli sanatçımız Davut Güloğlu’nun konuk sanatçı olarak katıldığı bu muhteşem  geceyi gönül koprusu kurarak gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Engelsiz bir Türkiye hedefine ulaşmak ümidiyle bütün engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyoruz.”

Galatasaray taraftar grubu UltraAslan’ın Artvin Çoruh Üniversitesi öğrenci üyeleri gecenin dizayn edilmesinden baştan sonra görev alarak bu özel günde engelli kardeşlerimizin mutluluğuna büyük katkı sağladı.

Editör: TE Bilisim