Murgul’da Halk Eğitim Merkezi 397 kursiyere eğitim veriyor.

Murgul Halk Eğitimi Merkezinde vatandaşların talebine göre kurslar açılıyor. Şartların oluşması durumunda açılan kurslarda katılımcılar aldıkları sertifika ile çeşitli iş imkanlarına sahip oluyor. Murgul’da Halk Eğitimni kurslarına kadınlardan daha çok talep oluyor.

Halk Eğitimi Kusunda; aile okulu, arıcılık, bağlama eğitimi, iş sağlığı ve güvenliği, dekoraktif ahşap süsleme, el ve ayak bakımı, geleneksel gaziantep bakır el işlemeciliği, gitar eğitimi, 11-14 yaş arası güreş, kadın giysileri dikimi, katı yakıtlı kalorifer ateşçisi, kırkyama, makrome örgü yapımı, özgün müzik, pul ve boncuk dikişleri, satranç, temel makyaj, tığ örücülüğü, uygulamalı tiyatro, yağlı boya, yetişkinler 2’nci kademe temel eğitim programı gibi kurslarda eğitim veriliyor.

Halk eğitimi merkezleri ülkemizdeki her yaş, eğitim, gelir, sosyal statü ve kültür düzeyindeki vatandaşlara onların ilgi, istek, yetenek ve beklentilerine yönelik mesleki, sosyal, toplumsal, ekonomik, sportif ve kültürel alanlarda ücretsiz kurslar düzenleyen yaygın eğitim kurumlarıdır.

Hatice Diler

 

Editör: TE Bilisim