Artvin Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Artvin Devlet Hastanesi'nde olası yangın felaketlerine hazırlıklı olmak amacıyla düzenlenen yangın tatbikatında senaryon gereği 5. kattaki kadın doğum servisinde yangın çıktı.

Yangın ihbarı üzerine en kısa sürede olay yerine gelen, AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken polis ekipleri de çevre güvenliği aldı.

Yangını söndüren itfaiye ekipleri, itfaiye merdivenini kullanarak camlardan aldıkları bir hastayı binadan tahliye etti.

UMKE ve AFAD ekipleri ise yangında dumandan etkilenerek zehirlendiği varsayılan hastalara ilk müdahaleyi yaparak sedye ile binadan çıkarttıkları hasatları ambülanslara taşıdı.

Polis ve güvenlik ekipleri de çevre güvenliği alarak sinir krizi geçiren hasta yakınlarını sakinleştirmeye çalıştı.

Tatbikat sonrası gazeteciler açıklamalarda bulunan Hastane Başhekim Yardımcısı Seda Kuruoğlu, bu yangın tatbikatını her yıl yaptıklarını kaydederek, "Yangın şakaya gelmeyecek bir durum. Tatbikatlarda bu tehlikeye hazırlıklı olmak adına bizlere prova oluyor. Bu aşamada 112, AFAD, UMKE, itfaiye ve polis ekiplerinin katılımıyla güzel bir tatbikat gerçekleştirdik. dedi.

İtfaiye Müdürü Ercan Cebeci de 4 dakikada yangın yerine ulaşarak gereken müdahaleyi yaptıklarını belirterek, bu tarz tatbikatlarla gerçek afetlere karşı kendilerini hazır tuttuklarını ve 7- 24 göreve hazır olduklarını vatandaşlara gösterdiklerini dile getirdi.

AA

Editör: TE Bilisim