Artvin’de sahipsiz hayvanları için kermes düzenlendi

Artvin’de Hayvanları Doğayı İnsanları Koruma ve Yaşatma Derneği (HAYDİKO) tarafından kentteki sahipsiz hayvanların barınma, beslenme, sağlık ihtiyaçlarının karşılaması amacıyla kermes düzenlendi.

Valilik önünde açılın açılan ve hayvan severlerin yoğun ilgi gösterdiği kermeste, gıda, süs eşyaları, takı, kitap gibi farklı ürünler satışa çıkarıldı.

 Artvin Valisi Yılmaz Doruk, kermesi ziyaret ederek, maddi destekte bulunurken, bu anlamlı faaliyet içinde dernek yöneticilerini kutlayarak teşekkür etti.

HAYDİKO Derneği Başkanı Emel Meriç gazetecilere yaptığı açıklamada, sahipsiz ve yardıma muhtaç hayvanlar için düzenledikleri kermese Artvin halkının gösterdiği ilgiden memnun olduklarını kaydetti.

Yapılan bağışlar ve kişisel imkanlarını kullanarak hayvanlara fayda sağlamak için çaba sarf ettiklerini anlatan Meriç, “Kentte sahipsiz ve muhtaç hayvan sayısı arttığı için giderlerimizde arttı. Bizimde başka gelirimiz olmadığı için bu kermesi düzenledik. Güzel de oldu. Sabahtan beri birçok insanla burada bir dayanışma gösteriyoruz” dedi.

Kermesteki ürünlerin dernek üyeleri ve hayvan severler tarafından yapılarak satışa sunulduğunu ve elde edilecek gelirin tamamın hayvanlar için harcanacağını kaydeden Meriç, “Yaşam köy adını verdiğimiz barınağımızda 90 civarında köpeğimiz var. Tedavi ettirdiğimiz bir kedi bir köpeğimiz var. Tedavi edilmesi gereken hayvanlarımız da var ama bu tamamen derneğimizin maddi gücüyle alakalı” diye konuştu.

 Meriç, sahipsiz hayvanların gerekli ihtiyaçlarının karşılanması için derneklerine hem maddi hem de insan gücü noktasında daha fazla yardım talep etti.

Haberin Galerisi : HAYDİKO’dan İyilik Dolu Kermes
Editör: TE Bilisim