KATAK Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği Artvin Şubesi, şehit kütüphanesi kuracak.

KATAK Artvin İl Başkanı Kader Demiröz, şehit kütüphanesi için 3 bin 200 kitap hedeflediklerini söyledi.

KATAK Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği Artvin Şubesi, ilk projesini yapmaya başladı. Artvin’de bir ortaokulda bir şehit kütüphanesi için çalışmalara başladı. Kütüphane için ilk etapta 500 kitap toplandığını söyleyen KATAK Artvin İl Başkanı Kader Demiröz, hedefledikleri kitap sayısının 3 bin 200 olduğunu belirtti.

Başkan Demiröz, Şehit kütüphanesi hakkında hakkında bilgiler vererek “Artvin’de bir ortaokulda şehit kütüphanesi kurmak için adım attık. Artvin’de ilk projemiz olacak KATAK Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği olarak. Hedeflediğimiz kitap sayısı var. Yaklaşık 3 bin 200 kitap, kütüphanenin mobilya ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışmalara başladık. KATAK Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği’nin diğer şubeleri ve başkanları ile birlikte yavaştan çalışmalara başladık. Bağışlarımızı da yavaş yavaş almaya başladık. İlk etapta 500 yakın kitabımız elimize ulaştı. Sivas şubesiyle irtibata geçtiğimizde onlarda bağışlarını gönderdiklerini söylediler” dedi.

KATAK Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği hakkında bilgi veren Başkan Demiröz, gönüllük esaslı bir olduklarını belirtti. “KATAK Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği, İzmir’deki 6.9 büyüklüğündeki deprem sırasında kuruldu. Depremde ciddi anlamda yıkım ve can kaybı meydana geldi. Bu kapsamda İzmir’de bulunan bir takım gönüllülerle birlikte olaya müdahale etmek amacıyla bu dernek kuruldu. Tıpkı 99 depreminde arama kurtarma ve insani yardım derneklerinin kurulduğu gibi. Buradaki asıl amaç insanlara yardım etmek. İnsani yardım boyutu ve arama kurtarma boyutu var. Ben Acil Yardım Afet bölümü mezunuyum ve yöneticisiyim. Afet arama konusunda son derece duyarlılığım var, bu kapsamda bende Artvin’e geldikten sonra böyle bir teklif aldım ve şuan Artvin il başkanlığını yürütüyorum. Faaliyetlerimize başladık diyebilirim” ifadelerini kullandı.

Artvin’de derneğin durumunu anlatan Başkan Demiröz, olası afet durumunda akreditasyon eğitimleri aldıklarını belirterek “Derneğimizin Artvin’de kuruluş amacı geçen sene başladı. 2022’nin Haziran ayında başladık çalışmalara, faaliyetlerimize ise şehit kütüphanesi ile başladık. Biz şu anda gönüllülük esaslı gidiyoruz, derneğimize üye olanlarla herhangi bir üyelik ücreti almıyoruz. Biz gönüllü olarak başladık, yapılan faaliyetlerde gönüllülük esaslı bağışlar ile oluyor. Derneğimiz yeni açıldı ve 32 üyemiz var. yeni açılan bir dernek için iyi bir sayı ve daha üye çalışmalarına başlamadık. Artvin’de faaliyetlerimiz, Artvin bir afet bölgesi, Karadeniz bölgesinde yaşanan seller ve Artvin’de heyelan afetleri yaşandı, arama kurtarma ve insani yardım derneği üzerine olacak. Artvin’de afet olması durumunda AFAD kontrolünde gönüllülerimiz sahada olacaktır. İçişleri Bakanlığının akreditasyon kriteri var, şimdi biz akreditasyon eğitimlerinin ilk eğitimini almaya başladık. Yangın eğitimini aldık” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim