HOPAPOT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçilen Osman Demircioğlu’na tebrik mesajı yayınladı.

Önceki dönem Oda yönetim kurullunda yer alan Özer, yayınladığı tebrik mesajıbda şu ifadelere yer verdi:

“Hopa Ticaret ve Sanayi Odası kendine yakışır bir olgunlukta ve demokratik bir ortamda bir seçim sürecini geride bırakmış ve medeni cesaret göstererek yönetime aday olan değişim grubunu oluşturan arkadaşlarımız bayrağı devralmış ve sandıktan başarı ile çıkmışlardır.

Hopa TSO Meclisinde bulunduğum dönem içinde odamızın geçmişini yeniden şekillendirmiş, bununla beraber yaptığımız projeler, çalışma ve girişimlerle adımızı ülke sınırları dışına taşıyarak ülkemizi,  bölgemizi, Artvin, Hopa ve Kemalpaşa’yı temsil etmeye çalıştık. Görev yaptığımız süre içinde Sarp Sınır Kapısı’nın yenilenmesi esnasında Hopa Limanı’nın X Ray ve gümrükleme hizmetlerinin verilmesi konusunda ekip, ekipman ve alan konusunda yardımcı olduk. Son dönemde yaşanan Tır kuyruklarının azaltılması için Hopa Limanı’nda tırlara verilmesi düşünülen hizmetlerin verilmesi için ilgili sıkıntıların aşılması noktasında gerek bakanlık, gerek mülki ve yerel yönetim, gerek gümrük yetkilileri ile bağlantı kurarak sorunları en kısa sürede çözüme kavuşturma noktasında ve inisiyatif koyma noktasında çözüm ürettik.

Yüksek istişare kurulumuzu oluşturarak ilçemizin orta ve uzun vadede gelişimine yönelik çabalar içine girdik. Hopa Batum Demiryolu projesini tozlu raflardan indirerek yeniden tartışmaya açılmasını sağladık. Projelendirme noktasında arkamıza TOBB’un desteğini alarak projelerimizi ilgili bakanlıklara sunduk.

Hopa TSO Oda Yönetimi ve Meclisinin yaptığı toplantılarda İlçemizde önemli boşluğu hissedilen Hopa Arama Kurtarma Ekibinin (HOPAK) kurulması kararı alındı ve bu konuda Oda yönetiminin HOPAPORT’tan talep ettiği yer konusunda HOPAPORT olarak destek olduk ve limanımızda yer verdik.

Hopa Limanı ile ilgili projelerde Hopa TSO Yönetimiyle beraber ortak çalışma protokolleri oluşturduk. Turizm sektörü ile ilgili bölgemizin, ilimizin ve İlçelerimizin de bu pastadan pay alması noktasında yolcu gemilerini Hopa Limanı’na getirilmesi noktasında çabalar içine girdik. Hopa Limanı’nda bulunan LPG terminalinin aktif olarak çalışması için gerekli olan Hopa Limanı LPG ihtisas gümrüğü olması noktasında gerekli olan izinlerin alınması konusunda Hopa TSO olarak aktif bir şekilde çalıştık. Yeni balıkçı barınağının Hopa’ya kazandırılması noktasında tüm çalışmalara destek verdik ve süreci takip ettik. Bu ve buna benzer çok sayıda projeler ile ülke gündeminde ilgi ile takip edilen bir Hopa TSO’yu yeni yönetime seçilen arkadaşlarımıza devrediyoruz.

Bu arada seçim öncesi yaptığımız ziyaretlerde bizleri sıcak ve samimi bir ortamda karşılayarak neden tekrar göreve talip olduğumuzu anlatmamıza fırsat sağlayan, bize destek olan ve olmayan tüm oda üyelerimize Teşekkür ederiz.

Şimdi bayrak bu arkadaşlarımızın elindedir. Bizim devrettiğimiz odamızın fiziki olanakları, misyonu, ekonomik olarak kendi kendine yeter olması bu arkadaşlarımız için önemli bir avantajdır. Şimdi hedefleri bizden devraldıkları odamızı daha ileri noktalara taşımaları, Ülke gündeminde yine ilgiyle takip edilen bir oda olması, TOBB bünyesinde yine ağırlığını korumaya devam etmesi ve bunu daha ileri noktalara taşımasıdır. Her başarılı çalışmanın alkışlayıcısı olacağımızı da bilmelerini isteriz.

HOPAPORT olarak bizden istenecek her türlü desteği vereceğimizi bilmelerini isteriz. HOPAPORT kurumsal kimliği ile ilçemiz ekonomisine önemli katkı sunan bir şirkettir. Biz sürekli olarak kendine yeni projelerle hem ekonomik olarak, hem de istihdam yaratma anlamında çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. İlçelerimiz için Hopa TSO belirleyici özelliği olan kurumsal bir kuruluştur. HOPAPORT ve Hopa TSO ortak gücü ilçemiz ekonomisinin sürekli gelişmesinde itici bir rol oynamaya devam edecektir.

Tüm bu etkenlerin ışığında Sayın Osman Demircioğlu ve ekibini başarılarından dolayı yeniden tebrik ediyor, yeni dönemdeki çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Editör: TE Bilisim