Hopa Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisinde su modern yöntemlerde arıtılıyor ve şebekeye Türk standartlarında sınır değerlerinde (insani tüketim amaçlı sular yönetmeliğine uygun) su verilerek Arıtma teknolojisi olarak konvansiyonel tipi içme suyu Arıtma metotları kullanılıyor.

Hopa Belediyesi tarafından Hopa Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi ile ilgili yapılan açıklamada “Hopa halkının kaliteli ve sağlıklı su tüketimi için Arıtma tesisi içerisinde bulunan laboratuvarımız da yüksek teknolojiye sahip analiz cihazları ve tecrübeli personeli ile şehir şebekesine su vermekteyiz. Tamamı belediyemiz personelinden oluşan arıtma tesisi çalışanları günlük, haftalık ve aylık olarak tesis ünitelerinin bakım, onarım, elektrik, mekanik, otomasyon gibi işlemleri kesintisiz yapmakta bu sayede yağış durumlarında suyun bulanıklığına göre tesisi her daim arıtmaya hazır tutmaktadır.

Otomasyon sistemi ile desteklediğimiz arıtma tesisimiz de bütün değerler kayıt altına alınmakta ; Su debisi, bulanıklık, PH gibi parametrelerin geriye dönük de takipleri yapılarak, mevsimsel geçişlerde önceden alınan değerler ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirler  alınmaktadır.

Şebeke de 8 adet depoyu beslediğimiz belediyemiz içme suyu arıtma tesisinden temiz içilebilir ve kesintisiz su vermekteyiz” ifadeleri yer aldı.

Hopa Belediyesi

 

Editör: TE Bilisim