Laz Böreği ve Hamsili Ekmek Tanıtıldı Laz Böreği ve Hamsili Ekmek Tanıtıldı

Araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 30’uncu yılında Borçka Belediyesi Kadın Korosu Uğur Mumcu için "Uğurlar Olsun"u yeniden yorumladı.

Uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, vefatının 30’uncu yıldönümünde Borçka Belediyesi Kadın Korosu Uğur Mumcu için "Uğurlar Olsun"u yeniden yorumladı. Gazetecilik hayatı başarılarla dolu olan Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993 tarihinde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetmeden önce polis-mafya-siyaset ağının derin boyutlarını araştırmaktaydı. Borçka Belediyesi yaptığı paylaşımda "Özgürlüğe adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi, hep birlikteyiz ey halkım unutma bizi, unutma bizi, unutma bizi. Katledilişinin 30. yılında Borçka Belediyesi Kadın Korosu Uğur Mumcu için "Uğurlar Olsun"u yeniden yorumladı, emeklerine sağlık” ifadelerini kullandı.

Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde, arabasına konan C-4 tipi plastik bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giderek yaşamını yitirdi.Suikastın hemen ardından olay yerinde inceleme yapan uzmanların hiçbir delil bulamadığı, patlamayla etrafa dağılan ve cımbızla toplanması gereken delillerin ise süpürgeyle süpürüldüğü iddia edilmiştir.

 

Editör: TE Bilisim