İYİ Parti Kadın Politikaları Ardanuç Başkanlığı, ilçede kapıları tek tek çalarak partinin ‘Kapı Çal, Gönül Al’ projesi kapsamında vatandaşlar ile bir araya geliyor.

İYİ Parti Türkiye’nin dört bir yanında Kadın Politikalarından sorumlu BaşkanıÜnzile Yüksel başkanlığında yürütmüş olduğu “Kapı Çal, Gönülal ”projesi, Kadınkolları, İl ve İlçe Başkanlıklarının katılımıyla hayata geçiriyor.

Kadın Politikalarından sorumlu Başkan Ünzile Yüksel, ülkemizde “kadın” olmanın ne kadar zor olduğunu, fakat bu zihniyeti yıkıp eşitliğin sağlanacağının sözünü”iktdara geldiğimiz gün İstanbul Sözleşmesini uygulamaya koyacağız” diyerek açıklıyor. İYİ Parti genel merkezininbaşlatmış olduğu “Kapı çal, Gönül”projesi İlçemizde İYİ Parti ilçe başkanlığı ve İYİ Parti kadın kolları tarafından hayata geçirilmeye çalışılıyor.

İYİ Parti Ardanuç Kadın Politikaları Başkanlığı, yapmış oldukları çalışmalarda ilçe merkezinde yaklaşık olarak 350 hanenin kapısını çalarak, hane sahipleriyle sohbet edip yaşanan sorunları yerinde tespit etmeye çalıştıklarını aynı zamanda da İYİ Parti olarak yaşanan sorunlar karşısında partilerinin iktidara gelmeleri halinde Programlarını hane sahipleriyle paylaştıklarını ifade ettiler.

İYİ PartiArdanuç Kadın Politikaları Başkanlığından yapılan açıklamada,  Ülkemizde ve ilçemizde, kadın sorunlarına dair dünü ve bugünüyle baktığımızda bitmeyen bir masaldan ziyade üzücü ve acıklı bir hikâye olmuş. Maalesef bu hikâyeler canlı canlı yaşanmaya da devam ediyor. Asıl bu sorunu yaşayanlar çözüm noktasında yer almalı ve çözüm önerileri de bu sorunları yaşayan kadınlardan oluşturulmalı çünkü bir gerçek var, o da ülkede yaşanan kadınlar ne istihdamda ne eşit ücrette ne de sokakta gezerken ne de geceleri evlerine giderken korkmadan gezemiyorlar. Eşitlik söz konusu olmadığı için aynı işte farklı maaş alınması durumu. Ayrıca özellikle pandemi sürecinde işten çıkarma konusunda ilk tercih kadınlar oldu. Kimi hanelerimizde evin tüm yükünü kadınlar çekerken. Yaşanan ekonomik krizden doğrudan etkilenen kadınlarımız oldu. Bugün evde ne pişireyim geçen hafta pazardan alışverişte ödediği parayla bu hafta aynı alışverişi yapabilirmiyim ve çocuklara sıcak çorba içirebilir miyim? Evine et götürmekte zorlanan hanelerimizde yaşanan tüm bu kaygılarıtabikide kadınlarımız yaşıyor. Son 20 yıldır ülkemiz ve ilçemizdeki kadınlarımızın yaşadığı sıkıntılara baktığımızda bu işin artık kangrenden öteye geçtiğini “ dikkat çekerek.” Başlatmış oldukları çalışmayı ilçe merkezinde yaygınlaştırmak için çaba sarf ettikleri” denildi.

İYİ Parti Ardanuç ilçe Başkanı Selçuk Babacan ve Kadın kolları Başkanı Gülsüm CeyhanErkanbaşkanlığında devam eden çalışmalar kapsamında; engelli vatandaşlarımızın da kapılarını çalarak, Dünya engelliler dolayısıyla İlçe Merkezinde bulunan Ardanuç engelliler Derneği lokalinde dernek üyeleriyle bir araya geldiler. Birlikte pasta kesip birlikte çaylar içildi.

İYİ Parti Ardanuç ilçe Başkanı Selçuk Babacan yaptığı açıklamada ”Göreve geldikten sonra partimizin ilçede örgütlenmesi ve aynı zamanda sahada çalışmalarında çıtayı yükselttiklerini ve yerel seçimlerde aktif rol aldıklarını ve sonrasında ilçede yaşanan sorunları görünür kılarak iyi ve güzel yapılan çalışmalara destek verdiklerini ifade etti. Ama ilçede yapılan yanlışlara da duyarsız kalmayarak ilçe halkının duygularına tercüman olarak yanlış yapılanların üzerine gittiklerinive gideceklerini belirtti.

Selçuk Babacan” İlçe genelinde halkımızın yanında olmaya çalıştıklarınıdertleriyle, dertlendikleri, acılarıylaortaklaştıklarını ve yaşanan güzelliklerle de mutlu olduklarını ifade eden “Babacan ”Parti binalarının mesai günlerinde açık olduğunu ilçe başkanı ve yönetimi, Kadın Kolları ve gençlik kollarıyla top yekûn sahada çalışma yapmaya devam ettiklerini ifade ederek. İlçe halkının taleplerini karşılamak için canla başla çalışıyoruz. İmkânlardâhilinde ilçe halkına ulaşmaya çalıştıklarını amatabikide ulaşamadıklarımızda olmuştur” diyerek ”Bizlere zaman ayırıp parti binamızda çayımızı içip bizlere rahatlıkla ulaşabileceklerini ve bundan dolayıda mutlu olacaklarını ifade eden”Babacan”Ardanuç halkının İYİ Partiye göstermiş olduklarıteveccüh tende dolayıda teşekkür ediyorum “dedi.

Belediye Çalışanlarına Seslendi Belediye Çalışanlarına Seslendi

İYİ Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Ceyhan Erkan’da “Kadın kolları olarak bir süredir yürüttükleri çalışmada ilçe merkezinde kapıları çalarak gönül almaya çalıştıklarını ve gönül almak için kapıları çalacaklarını ifade ederek özellikle kadınlarımızın yaşadıkları sorunları iyi bildiklerini ve çözümleri konusunda partimizin ve Genel Başkanımız Meral Akşener’in ne kadar hassas olduğunu bilmeyen yoktur. Bizde kapıları çaldığımızda Genel başkan Meral Akşener’in duygularını hanelerimizde bulunan kadınlarımıza ve hane halkına ulaştırıyoruz. Sağ olsun Ardanuçlu hemşerilerimiz ve özellikle kadınlarımız bizlere kapılarını açıp bizleri misafir etmek için çaba sarf etmeleri bizi son derece memnun etti. Ve gazetemiz aracılığıyla teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

İYİ Parti ilçe başkanlığı ve kadın kolları başkanlığının ”KapıÇal, Gönül al” projesiyle birlikte evlere ziyaretlerinin devam edeceğini ve aynı zamanda sahadaki çalışmalarını yaygınlaştırıldığı ifade edildi.

Ayla ALKAN

Editör: TE Bilisim