İçişleri Bakanlığıve Artvin Valiliği organizasyonunda, Artvin İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde merkez ve ilçelerden çeşitli liselerde öğrenim gören 12. Sınıf öğrencilerinin kariyer yolculuğu Bursa ve Kocaeli ziyaretleri ile sona erdi.

29.01.2023 Pazar günü Bursa Ulu Cami ve Osman Gazi Türbesini ziyaret eden öğrenciler, kültür ve tarihle iç içe zaman geçirme fırsatı bulurken Kocaeli Bilim Merkezinde yer alan üç farklı alanı (Algıda Derinlik, Dinamik Evren, Bilim İnsanları) gezerek uygulamalar yaptılar.

Artvin İl Millî Eğitim Müdürü Fahri Acar; kültür, tarih, bilim ve teknoloji dolu bu gezide öğrencilerin ufuklarının açılmasında desteklerini esirgemeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Artvin Valisi Yılmaz Doruk’a Teşekkür etti.

İçişleri Bakanlığı ve Artvin Valiliği himayelerinde Artvin İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Artvin ve ilçelerinden 42 12. Sınıf öğrencisinin ve 4 öğretmenin katıldığı kariyer yolculuğunun ikinci günü de dolu dolu geçti.

Program kapsamında Ankara’da bulunan öğrenciler ilk önce Anıtkabir’i ziyaret ederek ardından ASELSAN, Türk Uçak Sanayi Anonim Ortaklığı (TUSAŞ), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) incelemelerde bulundu.

Özel Harekat Başkanlığı ziyareti ile Ankara Özel Harekat Başkanlığına ait hava araçlarını inceleme ve tanıma olanağı buldular.

Devamında Jandarma Havacılık Başkanlığını ziyaret eden öğrenciler burada simülasyon uçuş denemeleri yaptılar ve 1. TBMM'yi rehber eşliğinde ziyaret ederek tarihimiz hakkında bilgi sahibi oldular.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Editör: TE Bilisim