Karadeniz'in şair ceketi hırçın çocuğu Kazım Koyuncu, Kazım Koyuncu Gençlik Kültür Merkezi Samsun Atakum'da kapılarını yeniden halka açıyor. Üniversite öğrencileri ve yöre halkının da desteğiyle 30 Ekim Pazar günü saat 14.30'da yeni yerinde ‘nerede kalmıştık’ diyerek kapılarını açacak.

2014 yılında üniversite öğrencilerinin bir araya gelerek kültür sanat bilim atölyeleri oluşturmuş ve çalışmalarını başlatmıştı. 2018 seçimleri öncesi ve sonrası ülkenin içinde bulunduğu ekonomik dar boğaz Kazım Koyuncu Gençlik Kültür Merkezi de etkilemiş ve faaliyetlerine bir sürü ara vermek zorunda kalmıştı. Yeniden yine üniversite öğrencileri ve yöre halkının da desteğiyle 30 Ekim Pazar günü saat 14.30'da yeni yerinde ‘nerede kalmıştık’ diyerek kadın korosu, masa tenisi, karikatür, gitar, piyano, okuma yazma, kısa film, tulum, tiyatro, satranç ve halk oyunları atölyelerinden mahalle halkının çocukların ve üniversiteli gençlerinin ücretsiz yararlanabileceği bir ağ oluşturuldu. Ülkenin her yöresinden kente gelen üniversite öğrencileri için her türlü sorunlarının çözüme kavuşturulması için danışma masaları olusturuldu.

Karadeniz'in asi çocuğu Kazım Koyuncu ismini yaşatmanın en güzel yolu çocuklarla gençlerle bilim kültür sanat alanında üreterek olacağı inancı ile 30 Ekim'de tüm vatandaşlar açılışa bekleniyor.

Editör: TE Bilisim