Artvin Çoruh Üniversitesi ve Artvin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Multidisipliner Yaklaşım Sempozyumu 26 Ekim Çarşamba günü yapılacak.

Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan sempozyuma Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin Artvin İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gürol Köroğlu katılım sağlayacak. Moderatörler, AÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Temiz veArtvin İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Bşk. Uzm Dr. Reyhan GÖK Hussaın olacak. Düzenleme Kurulu ise şu şekilde, Dr. Öğr. Üyesi Amine Terzi

Dr. Öğr. Üyesi Enes Bulut, Dr. Öğr. Üyesi Melek Ertürk Yavuz

Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Temiz, Uzm. Dr. Reyhan GÖK Hussaın, Hemşire Gülten Bilmiş ve Öğrenci Metin Furkan Karaduman.

Program, saat 13. 30 ile 13.45 arasında Açılış Konuşmaları ile başlayacak. Saat 13.45 ile 14.05 arasında ise meme kanserinde tarama hakkında ve Artvin ili meme kanseri taramalarında güncel durumu Artvin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Birimi Uzm.Dr. Işıl Zorlu panel verecek. Saat 14.05 ile 14.45  arasında meme kanserinde yaşam kalitesini Etkileyen sorunlar ve yönetimi ve meme kanseri tedavisi sonrası görülebilen semptomlar hakkında AÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Dr.Öğr.Üyesi Enes Bulut panel verecek. Semptom yönetiminde geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları hakkında ise AÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr.Öğr.Üyesi Amine Terzi panel verecek. Saat 14.45 ile 15.05 arasında Mastektomi sonrası önemli bir sorun olan lenfödem ve mastektomi sonrası lenfödem ve önleme Artvin Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Uzm. Dr. Zeynep Türen panel verecek. Panellerin ardından program müzik dinletisi ile son bulacak.

Editör: TE Bilisim